Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: -UNESCO gibi dünya ölçeğinde çalışmalar yapan bir örgütün Türkiyedeki geçici miras listesine Ani Ören Yerini de koyması Kars için büyük avantaj


KARS (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, UNESCO gibi dünya ölçeğinde çalışmalar yapan bir örgütün Türkiyede ki geçici miras listesine Ani ören yerini de koyması Kars için büyük avantaj dedi.
     Karsta gezi ve incelemelerde bulunan Özaslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanın makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karsın gelişmesinde, kalkınmasında model olması açısından tarım, hayvancılığın yanı sıra turizmin de büyük önem taşıdığını söyledi söyledi.
     Kültür, tarih, inanç, kış ve doğa turizmi açısından Karsın potansiyeli olduğunu belirten Özaslan, şöyle devam etti:
     Bunu nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizin çalışmalarını yapmak üzere buradaydık. Ebul Hasan Harakani Türbesinin Kars için çok önemli bir çekim unsuru olması gerektiğine inanıyoruz. Maalesef yeteri kadar bilinmiyor. Bu şahsın geçmişte yaptığı hizmetler iyi anlaşılsa inanç turizmi açısından türbesi çok önemli bir çekim merkezi olabilir. Karsın diğer illerle kıyaslandığında avantajı noktası bir tabyalar şehri olması. Türkiyede en fazla tabyanın olduğu şehir. Burada 46 tabya var. Dünya kalıcı miras listesinde Türkiyeden 10 yer var. Geçici listede de 38 oldu. Bu 38 yere son ilave edilen biri de Kars, Ani kenti. Bu, çok önemli. UNESCO gibi dünya ölçeğinde çalışmalar yapan bir örgütün Türkiyedeki geçici miras listesine Ani Ören Yerini de koyması Kars için büyük avantaj.
     Özaslan, sadece Karsta değil, Anadoluda çevre düzeniyle ilgili çeşitli eksiklikler olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Medeni bir şehir altyapısının oluşturulması lazım. Son derece iyi niyetli, başarılı çalışmaların yapıldığını gördüm. En önemli konu bir uyanış var, bir bilinçlenme var, algılamada bütünlük var. Herkes kültür ve turizm alanında Kars ölçeğinde bir şeyler yapma ve turizm paydasında da bir şeye sahip olma açısından bir çalışma içerisinde. Kaz üreticisinden tutun, obsidyen taşını işleyene kadar. Eğer ekonomik süreç içerisinde kültür ve turizm endüstrisi Karsta parlarsa, yerel halk da katılımı sağlarsa, bundan ekonomik olarak fayda temin ederse bu işler genç nesiller tarafından daha iyi idrak edilecek ve daha önem verilecek, yatırımlar daha da artacak.
     (ED-AKS-MUR)
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER