Kulunun göç külliyatı genişliyor

Kulunun göç külliyatı genişliyor


KONYA (A.A) - Konyanın Kulu ilçesinde yarım asırdır devam eden Avrupaya göçü konu alan kitapların her geçen gün sayısı artıyor.
     Gerek ulusal gerekse yerel bazda yayınlanan kitaplarda gurbetçilerin sosyolojik olarak geçirdikleri değişimler, günlük yaşantılarında karşılaştıkları problemler konu ediliyor. Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanan İsveç ve Filmin İkinci Yarısı isimli kitapta ise kültürler arası farklılıklar konu ediliyor.
     Son olarak Kulu Belediyesi tarafından 2012 yılında yapılan "Göç" konulu sempozyum kitaplaştırılıyor.
     "Sevgisi Boşaltılmış Evler" kitabında göç olgusu sosyolojik ve psikolojik açıdan ele alınıyor. İsveçe ilk giden gurbetçilerin kendilerini orada yabancı hissetmesi ve Kuluya olan özlemleri konu ediliyor.
     "Batı Rüyası Okulu Kulu" isimli belgesel kitapta ise Kuluda geçmişten günümüze belediye başkanlığı yapmış kişilerle göç hakkında yapılmış röportajlar yer alıyor.
     Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, kitapta yer alan Kimliği Korumak ve Uyum başlığını taşıyan bölümde, kimliği korumanın gerekliliğine vurgu yaparken göç edilen ülkeye uyum sağlamanın kaçınılmaz bir gerçek olduğunu kaydediyor.
     Yıldız, bu sahada yapılan yayınların artmasının göç olgusunun iyi tanınmasını sağlayacağını, göçün iyi tanınmasıyla da problemlerin kolay çözülebileceğini bildirdi.
     "Göç edenlerin kimlikleri korunursa göç ettikleri ülkelerde Türkiyemizin gönüllü elçileri olurlar" diyen Yıldız, "Bu manada göç konulu sempozyum ve panel düzenledik ve kitaplaştırıyoruz. Hedefimiz bu idi ve özellikle sosyoloji birimlerinin bu araştırmaları yapmaları gerekmektedir. Bu konularda belediye olarak her zaman desteklerimiz devam edecektir" dedi.
    
     Muhabir : Saim Erel
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kulunun göç külliyatı genişliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER