Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması

Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması -Türkiyenin değişik illerinden gelerek Şemdinlide görev yapan öğretmenlerin ekibi yarışmada 4. oldu


HAKKARİ (A.A) - Türkiyenin değişik illerinden gelerek Hakkarinin Şemdinli ilçesinde görev yapan öğretmenler, kurdukları halk oyunları ekibiyle katıldıkları yarışmada dördüncü oldu.
     Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması, Merkez Spor Salonunda yapıldı.
     Otantik ve stilize olmak üzere 2 dalda, 4 kategoride, 17 ekibin katılımıyla düzenlenen yarışmada, Şemdinli Spor Kulübü halk oyunları ekibi büyük ilgi gördü.
     Türkiyenin değişik illerinden gelerek ilçede görev yapan öğretmenlerin kurduğu ekip, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursta yöreye özgü oyunları öğrenerek yarışmaya katıldı.
     Bir yandan öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için çaba gösterirken, diğer yandan katıldıkları yarışmada hizmet verdikleri ilçenin başarısı için ter döken 7si kadın 14 öğretmen, izleyecilerden alkış aldı.
     Şemdinli Spor Kulübü adına Otantik dal büyükler kategorisinde yarışan öğretmenler 4. oldu. Minikler kategorisinde Yüksekova Esenspor Kulübü, yıldızlarda Yüksekova Belediye Spor Kulübü, gençlerde Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü, büyüklerde Yunus Emre İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulüpleri birinciliği elde etti.
     Stilize dalda ise miniklerde Atatürk İlköğretim OKulu Gençlik ve Spor Kulübü, gençlerde Yüksekova Dize Spor Kulübü, büyüklerde ise Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü birinci oldu.
     Yarışmada dereceye giren ekiplerin, nisan ayında Bitliste düzenlenen Halk Oyunları Bölge Yarışmasında Hakkariyi temsil edecekleri belirtildi.
    
     -Aynı topraklarda yaşıyoruz ve hepimiz kardeşiz
    
     Yarışma sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan öğretmenlerden Leyla Şahin, ülkenin farklı yerlerinden gelerek yörenin insanlarıyla kaynaştıklarını söyledi.
     Hakkari yöresinin oyunlarını oynamak istediklerini ve bu kapsamda kurdukları ekiple yarışmaya katıldıklarını belirten Şahin, Çünkü hepimiz aynı topraklar içerisinde yaşıyoruz ve hepimiz kardeşiz. Yöreye ait insanlarla folklor oynamak gerçekten gurur verici bir şey. İlk defa bir yarışmaya çıktık. Ama buranın kültürünü temsil etmek bizleri gururlandırdı. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, kültürleri paylaşmak lazım. Bir aylık kısa bir sürede yöreye ait oyunları öğrendik. Buna rağmen güzel oynayarak yarıştığımızı düşündük. İl ve ilçelerden insanlar bizleri destekledi. Bunun için çok mutlu olduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER