Kumlucada doğaya bırakılan yeşilbaş yaban ördekleri

Kumlucada doğaya bırakılan yeşilbaş yaban ördekleri -Doğal yaşam alanı oluşturmak amacıyla doğaya bırakılan yeşilbaş yaban ördeklerine doğadaki yaban ördekleri de katıldı -Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay: -15 gün önce doğ


ANTALYA (A.A) - Kumlucada Belediye tarafından Gavur Deresinde doğal yaşam alanlarını oluşturmaları amacıyla bırakılan yeşilbaş yaban ördeklerine doğada yaşayan yeşilbaş yaban ördeklerinin katıldığı bildirildi.
     Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 gün önce doğal yaşam anlarını oluşturmaları amacıyla Günay Sahil Tesisleri yanında bulunan Gavur Deresine 20 adet yeşilbaş yaban ördeği bıraktıklarını söyledi.
     Amaçlarının insanların ve hayvanların Gavur Deresini bir doğal yaşam alanı haline getirmek, burada oluşacak doğal yaşam alanlarında insanların ve yaban hayvanlarını iç içe yaşamlarını sağlamak olduğunu ifade eden Falay, bunu da başardıklarını belirtti.
     Gavur Deresinin geçmişte taşkınların yaşandığı, insanların hayatını kaybettiği bakımsız bir dere olduğunu anımsatan Falay, 2009 yılında Devlet Su İşleri tarafından başlatılan ıslah çalışmalarının ardından belediye olarak, derenin sahil tesislerinin yanında doğal bir güzellik sağlaması açısından çalışma başlattıklarını kaydetti.
     Falay şöyle konuştu:
     Bu alan Günay Sahil Tesisleriyle bütünleşik, yaban hayatı oluşturma alanı. Biz buraya 20 adet yetiştirdiğimiz yeşilbaş yaban ördeği bıraktık. Bundaki amacımız bir doğal yaban hayatı, yaşam alanı oluşturmak ve bu sayede doğada bulunan diğer yaban hayvanlarının gelmesini sağlamaktı. Kısa sürede başarılı da olduk. Doğadaki yeşilbaş ördekleri, su tavukları, meke ve karabatakların alana gelmeye başladığını gözlemledik. 15 gün önce doğaya bıraktığımız yaban ördeklerimize doğada yaşayan yaban ördeklerinin katılması, yaptığımız işin doğru olduğunu gösterdi.
     Falay, Gavur Deresindeki yaban hayvanları için doğal yaşam alanlarının oluşturulmasında vatandaşlardan da destek beklediklerini belirterek, avlanmanın yasak olduğu bölgede vatandaşların yaban hayvanlarına sahip çıkması istedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada doğaya bırakılan yeşilbaş yaban ördekleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER