Kuran kursu ve buz pateni eğitimi

Kuran kursu ve buz pateni eğitimi bir arada -Erzurumda yaz Kuran kursuna giden çocuklar, kurstan sonra, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaptırılan tesislerde buz pateni yapmanın keyfini yaşıyor (Fotoğraflı-Gö


ERZURUM (A.A) - Çağlar Sefertaş - Kuran kursuna giden çocuklar, kurstan sonra 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaptırılan tesislerde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Kuran kursuna giden öğrenciler, buz salonlarında spor yapıyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumda düzenlenen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerle, sporculara, çocuklara ve halka hizmet verdiklerini söyledi.
     Protokol sayesinde yaz Kuran kurslarına katılan öğrencilerin kursun ardından tesislere gelerek, spor yapma fırsatı bulduğunu vurgulayan Çintimar, Kuran kurslarında eğitim alan kız ve erkek çocuklarımıza spor salonlarını kullanma fırsatı verdik. Taşıma işlemi de dahil olmak üzere, antrenör ve gerekli spor malzemelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak biz karşılıyoruz diye konuştu.
     Kuran kurslarında eğitim gören çocukların derslerinin ardından araçlarla spor salonlarına götürüldüğünü belirten Çintimar, çocuklara antrenörler nezaretinde eğitimler verildiğini vurguladı.
     Çintimar, şunları kaydetti:
     Çocukların, Kuranı Kerim ve din dersleri dışındaki boş zamanlarını spor yaptırarak doldurmalarını sağlıyoruz. Çocuklar, eğitimin ardından geldikleri tesislerimizde buz pateni ve yüzme eğitimi alıyorlar. Ülkemizin kaynaklarını en rantabl şekilde kullanarak, ilimizde yaşayan herkesin spor yapması için bir çaba içerisindeyiz. 2012 yılı sonu itibariyle Erzurumu yüzde 25i spor yapan bir il haline getirmeyi planlıyoruz. Bu amacımızı gerçekleştirmek için ciddi adımlar attığımızı görüyorum.
    
     -Çocuklar buz pateni yaptığı için çok mutlu-
    
     Abdurrahman Gazi Vakfı Eğitim Koordinatörü Mehmet Gözütok da buz pateninin çocuklar için çok önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, daha önce kayak yapamayan çocukların, şimdi çok iyi buz pateni yaptığını söyledi.
     Çocuklarla birlikte haftada 2 gün buz pateni yapmaya geldiklerini ifade eden Gözütok, şöyle konuştu:
     Çocuklar buz pateni yaptığı için çok mutlu. İçlerinden iyi sporcular çıkacağına inanıyorum. Bu proje spora ilgi duyan çocukların ön plana çıkmasını sağlayacak. Kuran kursu sayesinde, daha önce hiç kaymayan çocuklarımız, şimdi buz pateni yapabiliyorlar. Kar, eskiden Erzurum için bir esaretti. Ama şimdi spor dalı oldu. Bu çocuklar ileride ahlaklı sporcular olacaklardır.
     Gözütok, 150 erkek, 80 kız öğrenciye eğitim verdiklerini anımsatarak, Onlara Kuran eğitimi veriyoruz. 24.5 dönümlük bir tesisimiz var. Bu tesiste çocuklara hem Kuran, hem de spor eğitim veriyoruz. Özellikle buz patenini çok seviyorlar. Bu proje, çocukların Kuran kursuna olan ilgisini artırdı dedi.
     Kuran kursu öğrencilerinden Muhammet Tayyip Okumuş da Kuran kurusuna gelmeden önce buz pateni bilmediğini, ancak proje sayesinde buz pateniyle tanıştığını ifade etti.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Kuran kursu ve buz pateni eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER