Kurban Bayramı Mesajları

Kurban Bayramı Mesajları


KAYSERİ (A.A) - Kurban Bayramı dolayısıyla çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı.
     AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz yayımladığı mesajında, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik duygularının yanı sıra sevgi ve saygının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günler olduğunu dile getirdi.
     Bayram sevinçlerinin toplumun her kesimi ile ortak yaşanması gerektiğini belirten Dengiz, bayramların insanların birbiriyle kaynaşmaları, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise yayımladığı mesajında, bayramların barışın ve mutluluğun yoğunlaştığı, kardeşlik duygularının güçlendiği günler olduğunu ifade etti.
     Bayram vesilesiyle oluşan barış ortamının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kulkuloğlu, şunları kaydetti:
     Emperyalizmin sahneye koyduğu ortamdan bayram vesilesi silkinmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde yaşama fırsatlarını değerlendirmeliyiz. Yüce dinimizin bizlere sunduğu en güzel barış fırsatları bayramların içerisinde gizlidir. Yeter ki dünya Müslümanları olarak bu fırsatları değerlendirmesini bilelim.
    
     -Oda ve STKların bayram mesajı-
    
     Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, da bayram dolayısı ile bir açıklama yaparak, üyelerinin, hemşerilerinin, Türk halkının ve İslam aleminin Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.
     Kurban Bayramının en anlamlı dini bayramlarımızdan birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Boydak, Bayramlar yardımlaşma duygularının en ön plana çıktığı günlerdir. Dostluğun, birlik ve beraberliğin önemsenmesi gereken günlerdir. Kırgınlıkların ve dargınlıkların bir tarafa bırakılması icap eden günlerdir. Bu manada Kurban Bayramının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi.
     Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü ise mesajında Kurban Bayramının ulusun dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileğinde bulundu.
     Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Mustafa Alan da bayramların toplumu birleştirici özeliği olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımıza, kurbanlarını veteriner hekim kontrolünde olan besicilerden ve şehrin belirlenen yerlerinde denetim altında kurulan kurban pazarlarından almalarını, Belediyenin belirlediği kurban kesim yerlerinde kesmelerini, et çekim işlerini hijyenik şartlara uygun yerlerde yaptırmalarını, kurbanlarını kesecek kasapların işe ehil olduğunu gösterir Kasaplar Odamızdan alınan yaka kartının olup olmadığına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz.
     Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan da yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, bayramların insani değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu dile getirdi.
     TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Ali Ateş ise sürücülere bayram yolculuğunda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, kazasız bayram diledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kurban Bayramı Mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER