Kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

Kurbanlıklar alıcılarını bekliyor -Kurban Bayramına iki gün kala Hatayda kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla düştü -Satıcılar, müşteri çekmek için kurbanlık alana mangal hediye ediyor


HATAY (A.A) - Hataydaki kurbanlık pazarlarında kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla düştü.
     Ağırlıklı olarak küçükbaş hayvanların oluşturduğu pazarda, 500 ile bin lira arasında kurbanlık bulmak mümkün.
     Fiyatların geçen yıla oranla düştüğünden şikayetçi olan yetiştiricilere karşın, vatandaşlar uygun fiyata kurbanlık almanın sevincini yaşıyor.
     Yetiştirici Mahmut Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kurbanlıkları kilosu 11-12 liradan sattıklarını, bu yıl ise 10 liraya alıcı bulmakta zorluk yaşadıklarını söyledi.
     Yetiştiricilerin hayvancılıktan zarar ettiğini ileri süren Çiçek, yem ve saman fiyatlarının iki katına çıkmasına rağmen, kurban fiyatlarının geçen yıldan daha düşük olduğunu kaydetti.
     Çiçek, elindeki kurbanlıkları satması halinde evleneceğini belirterek 40 yaşındayım eğer elimdeki malı satarsam evleneceğim, bu sene de kurbanlıkları satmazsam yine bekarım. Şu an satışlar normal, umudumuz var ama bakalım ne olacak dedi.
     İyi bir kurbanlık için alıcıların elle kontrol etmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, kurbanlığa dokunulduğunda elin kemiğe değmemesi gerektiğini kaydetti.
     Yetiştirici Eşref Hattapoğlu ise hayvancılıkla geçimlerini sağladıklarını, geçen yıl kurbanlık fiyatlarının daha iyi olduğunu söyledi.
     Pazarda fiyatların 500 ile bin lira arasında değiştiğini belirten Hattapoğlu, Allah yardımcımız olsun. Bu yıl kurbanlıkları ucuza vermek zorunda kalıyoruz. Pazarda fiyatlar 500 den başlayıp bin liraya kadar çıkıyor. Günlük 5-10 bazen de ancak 2 kurbanlık satıyoruz diye konuştu.
    
     -Kurbanlık alana mangal hediye -
    
     Sıkı pazarlıkların yaşandığı Hataydaki kurban pazarında satıcılar değişik yöntemlerle alıcıları cezbetmeye çalışıyor. Müşteri bulmakta zorlanan bazı hayvan satıcıları, alıcıların ilgisini çekmek için kurbanlıkların yanında mangal hediye ediyor.
     Bu arada pazarın en iyi koçu olduğu belirtilen Avaz adındaki 110 kiloluk koç da bin 300 liradan alıcı buldu.
    
     Muhabir: Hatay - Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kurbanlıklar alıcılarını bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER