Kurduğu orkestra, engellilere umut ışığı olacak

Kurduğu orkestra, engellilere umut ışığı olacak -DED tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığınca onaylanan Engelsiz Sanat Projesi kapsamında kurulan orkestra ile engellilerin müzik sayesinde hayata kazandırılması hedefleniyor


DÜZCE (A.A) - Barış Zengin / Onur Orhan - Düzce Engelliler Derneğince (DED) hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan Engelsiz Sanat Projesi kapsamında kurulan orkestra ile engellilerin hayata kazandırılması hedefleniyor.
     Uzun yıllar müzikle uğraşan Orta Doğunun en sakat gitarcısı ismiyle anılan DED Başkanı Erol Altıntaş (51), hayal ettiği Engelsiz Sanat Projesini yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirdi.
     Projesinin İçişleri Bakanlığından onay almasıyla engellilerden oluşan 13 kişilik bir orkestra kuran Altıntaş, sanata duyduğu aşk sayesinde bedensel engellileri hayata kazandırmaya çalışıyor.
     Altıntaş, haziran ayının sonunda bitecek çalışmaların ardından Türkiyeyi yurt dışında temsil etmek için Türk Sanat Müziği, Halk Müziği ve Caz Müzikten oluşan bir karma albüm çıkarmayı hedefliyor.
     DED Başkanı Altıntaş, AA muhabirine yaklaşık 1 yıl önce kurdukları derneklerinin engellilere kendilerini ıspat etme, kendisiyle barışık olma ve yeteneklerini ortaya çıkarma konularında fırsat verdiğini anlattı.
    
     -Proje, en büyük hayalimdi
    
     Uzun yıllar hayal ettiği projeyi sonunda gerçekleştirdiğini anlatan Altıntaş, Engelsiz sanat, tamamıyla engellilerden oluşan bir orkestra. Oldukça kültürlü bir yapıya sahip olacak. Bu, bir hayata kazandırma projesidir diye konuştu.
     Altıntaş, hedeflerinin engelli insanların istek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Engelli insanların istek ve yetenekli olduklarını ortaya çıkarıp, engelsiz insanlara örnek olmak istiyoruz. Hiçbir şey yapmayıp sadece sağlığına güvenen birçok insan var. Bu proje bir nevi onların da engellerini kaldırmak için hedeflenen bir projedir. Orkestra içerisinde sadece ben geçmişte müzikle uğraştım. Profesyonel olan tek kişi benim, fakat oldukça iyi çalışan bir orkestramız var. Bu orkestra geliştikten sonra bu şekilde kalmayacak. Bu orkestra haricinde 6-7 orkestra daha hayata geçirmeyi planlıyoruz.
    
     -Engelli olmak bir şeyleri yapmaya engel değildir-
    
     Engelli olmanın hiçbir zaman engel taşımadığına dikkati çeken Altıntaş, uzun yıllar çalışmasına rağmen engelli olduğunu hissetmediğini kaydetti.
     Derslerde engelli öğrencilere davul ve gitar öğrettiğini anlatan Altıntaş, Başarı, çalışmakla olacak bir şeydir. Bizim çocuklar üzerlerine düşen her şeyi yapıyor. Türk sanat müziği, halk müziği ve caz müzikten oluşacak bir repertuvar hazırlıyoruz şeklinde konuştu.
     Biz, insanlara eğlenirken de bir şeyler yapabileceğimizi göstermek için bu yola çıktık diyen Altıntaş, başarılı geçen çalışmaların haziran ayının sonunda biteceğini, Türkiyeyi yurt dışında temsil etmek üzere albüm yapmayı düşündüklerini söyledi.
     Orkestranın gitaristi ve solisti Nazlı Emiroğlu (19) ise DED Başkanı Altıntaş sayesinde projeye dahil olduğunu belirterek, çalışmaların çok güzel ve verimli geçtiğini söyledi.
     Emiroğlu, Altıntaşın anlattıklarını öğrenmeye ve başarmaya uğraştıklarını dile getirerek, İnşallah grubumuzu en iyi yere getirebilmek ve tüm dünyaya engelli orkestramızı tanıtabilmek için çabalıyoruz. Bunun için herkesin desteğini bekliyoruz ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kurduğu orkestra, engellilere umut ışığı olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER