Kütahyada 10. Geleneksel Tarhana Festivali

Kütahyada 10. Geleneksel Tarhana Festivali -Gediz ilçesindeki festival kapsamında en güzel tarhana pişirme yarışması düzenlendi


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde bu yıl 10uncusu düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali kapsamında, en güzel tarhana pişirme yarışması düzenlendi.
     Atatürk Kültür Parkında ev hanımlarının en güzel tarhanayı pişirmek için ter döktüğü yarışmada, tarhananın görünüşü, kokusu, kıvamı ve lezzeti gibi kriterlerler dereceyi birinciyi belirleyen unsurlar oldu.
     AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, festivalde yaptığı konuşmada, şehirlerin kimliği ve markası olan festivallerin, kalkınma ve gelişmeye büyük katkı sağladığını söyledi.
     Bu yıl belediyenin çalışmaları nedeniyle kısa tutulan festivalin gelecek yıl daha canlı olacağını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:
     Bu festivalimizi daha kimlikli, daha şahsiyetli ve daha meşru bir hale getirmemiz lazım. Bunu yaptığımız ve kendi ürünlerimizi piyasaya sürdüğümüz zaman mutlaka ekonomimiz gelişecektir. Gediz halkı kendi ayaklarının üstünde duran bir toplumdur. Becerikli iş bitiren bir toplumuz biz. İlçelerin arasında bu yönüyle öne çıkan tek ilçedir. Bugün Kütahyanın ekonomik yönden de gelişmiş en önemli ilçelerinden biridir. Festivallerle yapmak istediğimiz de ilçemizi daha da büyütmektir.
     Yarışmada, Naciye Gönen birinci, Elif Kuzu ikinci ve Hatice Günay üçüncü oldu.
     Dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verilen yarışmanın ardından, Belediyeye ait Mehter Takımı da bir gösterisi sundu.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada 10. Geleneksel Tarhana Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER