Kütahyada siyanürlü atık su barajındaki çökme

Kütahyada siyanürlü atık su barajındaki çökme davası -7 Mayıs 2011de yaşanan olayda sorumlulukları bulunduğu öne sürülen iki şirket yöneticisinin yargılanmasına devam edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 7 Mayıs 2011de siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞ Genel Müdürü Ergün Kılıç ile eski Üretim Müdürü Orkun Elginin yargılanmasına devam edildi.
     Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5inci duruşmasına, sadece davacı avukatı Cömert Uygar Erdem katıldı.
     Erdem, söz alarak bilirkişi raporunu incelediklerini, sanıkların suçlarının sabit ve atılı suç konusunda zararlı bir sonucun meydana gelmesinin zorunlu unsur olmadığını belirtti.
     Baraj duvarlarının tekniğe uygun yapılmadığının açıkça belli olduğunu iddia eden Erdem, sanıkların cezalandırılması ve tekrar bilirkişi incelenmesi talebinde bulundu. Hakim Alper Mollaoğlu, tekrar bilirkişi incelenmesi talebini reddederek, sanıkların bir sonraki mahkemeye çağrılması kararını verdi.
     Duruşma, ertelendi.
     Kütahya il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Gümüş köyü yakınında 7 Mayıs 2011de Eti Gümüş AŞye ait siyanürlü atık su barajındaki 4 setten birinde kısmi çökme meydana gelmesi sonucu üretim durdurulmuştu. Bundan yaklaşık iki ay sonra yapımı tamamlanan yeni havuzun faaliyete geçirilmesiyle suyun bir bölümü buraya aktarılmış ve üretime yeniden başlanmıştı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı bazı sendikalar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı bazı odalar, İzmir Barosu ve çeşitli dernekler tarafından işletmenin iki yöneticisi hakkında olayda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada siyanürlü atık su barajındaki çökme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER