Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Hastanelerde memnuniyeti artırıcı projeler


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, hastanelerde, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırıcı projeler geliştirdiklerini bildirdi.
     Dr. Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, hasta ve hasta yakınlarının sağlık hizmetlerinden daha fazlasını alabilmesi amacıyla İdari Hizmetler Başkanı Mevlüt Yıldız koordinatörlüğünde proje ekibi oluşturulduğunu bildirdi.
     Ekibin çalışmaları sonucu Zafer Kalkınma Ajansının Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına yaklaşık 250 bin liralık iki proje teslim edildiğini duyuran Dr. Ekici, şunları kaydetti:
     Bu projelerden biri anne ve hasta yakınları otelidir. Hastasını yatırıp, hastaneden ayrılıp gidemeyen, bekleme koltuklarında sabahlamak zorunda kalan hasta yakınlarına konaklamayabilmeleri için otel oluşturulabilmektir. Diğeri ise tüm Türkiyeye örnek olabilecek bir çalışmadır. Engellilere ve yaşlılara özel sağlık hizmeti olarak değerlendirebileceğimiz EN-VIP projesidir. Proje ile refakatçi yardımı olmaksızın hastanedeki işlerini göremeyecek hastalarımızı arabasından alıp EN-VIP Merkezine ve gerekirse buradan akülü golf arabaları ve akülü tekerlekli sandalyelerle yönlendirme ve yardımcı elemanlarımızla hastane içindeki tüm işlemlerini halletmek.
     Çocuk Dostu Hastaneler, Bilinçli Anne Okulu gibi çok sayıda proje planladıkları bilgisini veren Dr. Ekici, hayırseverlerden projelere destek vermelerini istedi.
    
     -Büyükelçi Hovariden Belediye Başkanı İçaya ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İçayı makamında ziyaret etti.
     İça, Hovari ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Kardeşlik ilişkilerimiz içinde çok büyük bir dostluğumuz oluşmuştur. Ziyaretiniz için teşekkür ederim dedi.
     Daha sonra İça, Hovariye porselen fincan takımı ve Şair Şeyhi Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezinde yetiştirilen bitki çayı hediye etti.
     Ziyarette, Macaristanın Kütahya Fahri Konsolosu ve iş adamı İsmet Güral hazır bulundu.
    
     -Bir yılda 1,5 milyon badem fidanı dikildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce geçen yıl 1,5 milyon badem fidanı dikildi.
     Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl dikilen 9 milyon 140 bin 679 fidanın 2 milyon 557 bin 488inin meyveli fidanlardan oluştuğunu bildirdi.
     Meyveli fidanların 1,5 milyonunun badem cinsi olduğu bilgisini veren Eryiğit, şunları kaydetti:
     Ülkemizde üretilen iç bademlerin kalitesi düşük olduğundan yılda 2 bin ton kadar iç badem ithal edilir duruma gelinmiştir. İç pazarın iri ve tatlı bademe olan sürekli talebi nedeniyle kaliteli iç bademlerin satış fiyatı çok yüksektir. Ülkemizde sevilerek tüketilen bir meyve olan bademin beslenme ve sağlık yönünden önemi de dünyada giderek daha iyi anlaşılmaktadır. Dünyanın iç bademe olan talebinin, Uzakdoğu pazarının da devreye girmesiyle her yıl yaklaşık yüzde 15 oranında arttığı tahmin edilmektedir. Bu yüzden iç ve dış pazarın isteklerine ve dünyada geçerli rekabet koşullarına uygun iç badem üretimi iyi bir yatırım olarak gözükmektedir. Burada hedeflenen yangına dayanıklı türle dikim yapmak olduğu kadar orada yaşayan orman köylümüze ekonomik olarak da gelir sağlamaktır.
     Eryiğit, 1,5 milyon badem fidanının, 948 hektar alanda dikildiğini duyurdu.
    
     -Anne adaylarına ücretsiz uzman desteği
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anne adaylarına yönelik ücretsiz uzman desteği verilecek.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, anne adaylarına, sağlıklı gebelik, doğum ve yeni nesiller için uzman ekip rehberliğinde ücretsiz eğitim verileceği bildirildi.
     Eğitim programında, gebelik ve emzirme döneminde beslenme, psikolojik değişiklikler, acil durumlar, gebelikte ağız ve cilt bakımı, faydalı olabilecek egzersizler, doğum yöntemleri, bebek bakımı ve beslenmesi, doğum çantasının hazırlanması gibi konuların yer aldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Eğitimler psikolog, diyetisyen, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, cilt hastalıkları uzmanı, diş hekimi, anne sütü eğitimi hemşiresi, doğumhane sorumlu hemşiresi tarafından verilecektir. Katılımcılarımız için tıbbi bilgilerin yanında doğumhane gezisi, doğum çantasının hazırlanması gibi konulara da yer vererek doğuma hazırlık sürecini kolaylaştırmayı amaçladık. Çalışan anne adaylarının da eğitimlere katılabilmesi için dersleri yarım gün olacak şekilde düzenledik. Böylece onlar da yarım gün ayırarak eğitimlerimize katılabilecek.
     Açıklamada, eğitimlerin, 0-14 haftalık gebelikler için 6 Şubatta 13.30-16.00, 14-26 haftalık gebelikler için 13 Şubatta 09.30-11.45, 26-40 haftalık gebelikler için 20 Şubatta 13.30-17.00 saatlerinde verileceği ifade edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER