Kütahya Belediye Başkanı İçanın toplantıyı terk

Kütahya Belediye Başkanı İçanın toplantıyı terk etmesi -İça: Olay, basında yanlış ifadelerle çarpıtılarak ve farklı mecralara çekilerek saptırılmaya çalışılmaktadır


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, 23 Şubatta düzenlenen Yoncalı Medya Buluşmaları toplantısını terk etmesine ilişkin, olayın bazı basın yayın kuruluşlarında yanlış ifadelerle çarpıtılarak, farklı mecralara çekilip saptırılmaya çalışıldığını savundu.
     İça, yaptığı yazılı açıklamada, Nehir Termal Otel tarafından Yoncalı Medya Buluşmaları programı kapsamında ulusal basın temsilcilerine Yoncalı Termal Turizm Projesini tanıtmak ve bir sunum yapmak üzere davet edildiğini hatırlattı.
     Toplantı öncesi bir haftalık süreçte ekibiyle çalışarak hazırlık yaptıklarını ve Belediye Başkanlığı görevinde şimdiye kadar Kütahyanın tanıtımı için yurt içi ve yurt dışında nerede olursa olsun tüm davetlere icabet edip elinden geldiğince Kütahyayı tanıtmaya çalıştığını belirten İça, şunları kaydetti:
     Toplantı için gönderilen davetiyedeki program akışında açılış konuşmalarından sonra Kütahya Belediye Başkanı olarak konuşmam ve sunumum, sunumumu takiben de milletvekillerinin konuşmaları ve basın mensuplarının soruları ile toplantının bitirileceği yer almaktaydı. Program gününde davetiyedeki akışın dışında plaket töreni konulmasıyla programda birtakım değişikliklere gidilmiş. Bu tür programlarda bu gibi değişiklikler her zaman olabilmektedir ve bunu olağan karşıladım. Plaket töreninde de plaketlerin verilmesi sonrası fotoğraf çekimi sırasında oraya davet edilmediğim için basına yansıyan fotoğrafta bulunmadım. Fotoğraf çekimi sonunda Milletvekilimiz Soner Aksoyun, Siz de gelseydiniz çağrısına bu aşamada gerek olmadığını düşündüm. Herkesin masada yerini almasını takiben Otel Müdürü tarafından program akışı anons edildi. Anonsta Valimiz, Milletvekillerimiz, Müftümüz ve en son Gülümser Hatun Termal Tesislerinin temsilcilerinin konuşmalarının yer aldığı söylendi. Anons edilen programda konuşma ve sunumuma yer verilmediğini görünce konuşmalar başladığında ekibimle toplantı salonundan çıktım. Otel yetkililerinin peşimizden gelmesi sonrası kendilerine, beni Kütahyanın temsilcisi olarak sunum yapmak üzere davet ettiklerini ve buna karşı sunulan programda yer verilmediği için burada bulunmamın bir anlamı olmadığını ve beni Kütahyanın temsilcisi olarak yok saydıklarını ifade ettim. Otel Müdürü, otel sahibinin yanında özür dileyerek programdaki değişikliklerin Valimizin bilgisi dahilinde yapıldığını ifade etti. Bunun üzerine ben ve ekibim otelden ayrıldık.
     İça, hayatının hiçbir döneminde kibir ve kaprisle işinin olmadığını, söz konusu Kütahya olduğunda ne derece hoşgörülü, sabırlı ve çözümden yana olduğunu ve sadece Kütahyaya hizmete odaklandığını, küçük hesaplar peşinde olmadığını halkın bildiğini vurguladı.
     Temsil ettiği hemşehrilerine yapıldığını iddia ettiği haksızlık karşısında medeni bir şekilde tepkisini ortaya koyduğuna dikkati çeken İça, Olay, basında yanlış ifadelerle çarpıtılarak ve farklı mecralara çekilerek saptırılmaya çalışılmaktadır. Bu olay birçok kişinin gözleri önünde gerçekleşmiştir. Bunu o salonda bulunanların vicdanlarına, Kütahya halkımızın bilgisine ve takdirlerine sunuyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Belediye Başkanı İçanın toplantıyı terk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER