Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası


MERSİN (A.A) - Mersin Müftüsü Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanlığının kararıyla bu yılki Kutlu Doğum Haftasında, insan onurunu hiçe sayan uygulamalara dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" temasının işleneceğini belirtti.
     Melek, müftülük binasında yaptığı basın toplantısında, onurun, Allah tarafından, insanlığa hediye edilen büyük bir nimet olduğunu söyledi.
     İslam inancında, insanın, bedeniyle ve ruhuyla onurlu bir varlık olduğunun vurgulandığını ifade eden Melek, "Onurlu insanın gönlünde herkese yer vardır. O, yaratılanı yaratandan ötürü sever. Sevgisine karşılık beklemez" dedi.
     Onurlu insan olabilmenin kırık ve üzgün gönüllerin yaralarını sarmaktan geçtiğini vurgulayan Melek, şunları kaydetti:
     "Onurlu insan, diğer insanların onurunu da kendi onuru gibi kabul edendir. Ne yazık ki, dünyamızda insanlık onuruyla asla bağdaşmayan cinayet, işkence, şiddet, dışlama, aşağılama, zulüm, haksızlık gibi birçok yanlışa hemen her gün şahit olmaktayız. Oysa bireysel ve toplumsal huzurumuz gerek kendi onurumuz gerekse başkalarının onuruna sahip çıkmakla yakından ilgilidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız, insan onurunu hiçe sayan söz konusu uygulamalara dikkat çekmek, insan onurunun önemine vurgu yapmak ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bu sene Kutlu Doğum Haftasında Hz. Peygamber ve İnsan Onuru temasını işleyecek. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, insan onuru konusu bütün yönleriyle ele alınacak."
     14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftasında, il genelinde 276 etkinliğin yapılacağı ve bunların 137 tanesininse Mersinin merkezinde düzenleneceği bildirildi.
     Hafta münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ana program ise 14 Nisan Pazar günü saat 14:00te, Yenişehir Marina Amfi Tiyatrosunda yapılacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER