Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Antalya Valisi Altıparmak: -"Onun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz"


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Onun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz" dedi.
     Altıparmak, Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla yaptığı açıklamada, Hz. Muhammedin insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde alemlere rahmet olarak gönderildiğini bildirdi.
     Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Muhammedin hayatı boyunca her insana değer verdiğini, çocuklarla zaman geçirip onların onuruna hitap ettiğini anlatan Altıparmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Onun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz. Onur, yaradılışta insana verilen yüce değerdir. İnsanın sonradan kazandığı bir şey değildir. Bu nedenle Peygamber efendimiz Yaradanın insana verdiği onuru yüceltmekle işe başlamıştır. Peygamber efendimiz,kadınlara, çocuklara, varlığa, kainata karşı davranışımızda insan onurunu esas almamızı buyurmuştur. Yurt içinde ve dışında Kutlu Doğum Haftası boyunca gerçekleştirilecek bütün etkinliklerin insanlığın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, Kutlu Doğum Haftasının vatandaşlarımıza, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER