Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Diyanet-Sen Tokat Şube Başkanı Babacan: "Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde insan haysiyeti ve onuru bütün yönleriyle ele alınacaktır"


TOKAT (A.A) - Diyanet-Sen Tokat Şube Başkanı Durmuş Babacan, Kutlu Doğum Haftasında gerçekleştirilecek etkinliklerde insan haysiyeti ve onuru konusunun bütün yönleriyle ele alınacağını söyledi.
     Babacan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Hz. Muhammedin 20 Nisan 571de, Suudi Arabistanın Mekke şehrinde dünyaya geldiğini anımsattı.
     Kutlu Doğum Haftasının, birlik ve beraberliğe, insanlık aleminin onuruna, barış ve huzura vesile olmasını dileyen Babacan, "Yeryüzüne dikkat çekici değişiklikleri, ibretli gelişmeleri ve hikmetli işaretleri de beraberinde getiren Peygamber efendimizin doğumu, her yıl ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde mütevazi programlarla kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedin doğumunu her yıl 14-20 Nisan arasında Kutlu Doğum Haftası ismi altında 1989 yılından beri kutlamaktadır" ifadesini kullandı.
     İslam dininin, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durduğunu belirten Babacan, şunları söyledi:
     "Hz. Peygamber, bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur. Günümüz dünyasında maalesef insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır. Bu sebeple, Başkanlığımızca 2013 yılı Kutlu Doğum Haftasında tema olarak Hz. Peygamber ve insan onuru konusunun ele alınması karara bağlanmıştır. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde insan haysiyeti ve onuru bütün yönleriyle ele alınacaktır."
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER