Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Trabzon Valisi Kızılcık: "Asrımızda en fazla ihtiyaç duyulan Hz. Muhammedin evrensel ve ilahı mesajıdır"


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 21. asırda en fazla ihtiyaç duyulan şeyin Hz. Muhammedin evrensel ve ilahi mesajı olduğunu söyledi.
     Hayri Gür Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında konuşan Vali Kızılcık, Hz. Muhammede olan sevginin her geçen yıl arttığını belirtti.
     Maddi ihtiyaçlarının daha ön plana çıktığını günümüzde manevi ihtiyaçların ihmal edilmesinin getirdiği sıkıntılara dikkati çeken Vali Kızılcık, "Maalesef insandaki manevi boşluk, ülkelerde kültürel buhranlara yol açtı. Sosyal huzursuzluklar peydah oldu ve başta terör ve sokak gösterileri olmak üzere suç oranlarında ciddi artış oldu. Bu durum da beraberinde huzursuzlukları getirdi" dedi.
     Terörün, sosyal huzursuzlukların ortadan kaldırılması için insan kaynaklı bir medeniyet anlayışının dünyaya hakim olması gerektiğini ifade eden Kızılcık, "İnsanın maddi ihtiyaçlarının ön plana çıkartıldığı, manevi ihtiyaçlarının ise arka plana itildiği bu asırda, en fazla ihtiyaç duyulan şey Hz. Muhammedin evrensen ve ilahi mesajıdır. Bu mesajı çok iyi anlamak lazım" diye konuştu.
     Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ise Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programlarının her geçen yıl geniş katılımlarla yapıldığını kaydederek, "İnsanı Allaha kul etmeden onurunu korumak mümkün değildir. İnsan ne kadar Allaha teslim olursa onurunu o kadar korumuş olur" dedi.
     Çakı, dünyada huzurlu ve onurlu bir hayat sürmek, ahirette ise cennette girmek ve Allahı görmek isteyenlerin Hz. Muhammedin sünnetini, hayatına hayat kılması gerektiğini söyledi.
     Daha sonra eğitimci-yazar Hüseyin Kara, "Hz. Muhammet ve İnsan Onuru" konulu konferans verdi.
     Resul Öztürkoğlu, Mustafa Yıldız ve Ahmet Karalinin Kuran- Kerim okuduğu program, tasavvuf musikisi konserinin ardından sona erdi.
     Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Müftü Çakı ve kamu kurumlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı programda, 7 engelliye akülü araba hediye edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Şahin
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER