Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Lapsekide, Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği İlahi Grubunca çeşitli ilahiler seslendirildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin Lapseki ilçesinde, Roman vatandaşlardan oluşan grup tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında ilahi dinletisi sunuldu.
     İlçe Müftülüğünce organize edilen program, Roman vatandaşlarının yaşadığı Gazi Süleyman Mahallesinde gerçekleştirildi.
     Kentteki bazı camilerde görev yapan imam ve müezzinlerin Kuran-ı Kerimden ayetler okumasıyla başlayan etkinlikte, Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği İlahi Grubunca çeşitli ilahiler seslendirildi.
     Daha sonra, mahalledeki kurslarda başarılı olan çocuklara, birer Kuran-ı Kerim hediye edildi.
     Grup Başkanı Cesur Dikici, dinletinin ardından yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mahallede program düzenleme isteklerini, İlçe Müftüsü Remzi Karadoğana ilettiklerini bildirdi.
     Bu talebe olumlu yanıt alınca etkinliği düzenlediklerini belirten Dikici, şöyle konuştu:
     "Grubumuzu 12 yıl önce oluşturduk. Türkiyede kurulan ilk Roman ilahi grubu. Türkiyenin bazı bölgelerinde yeni yeni Roman ilahi grupları oluşturulmaya başlandı. Allahı ve Resulünü çok seviyoruz, ona aşığız. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve bizleri yalnız bırakmayanlara mahalle halkım adına teşekkür ederim."
     Karadoğan ise toplumda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu dile getirerek, dinletiyi sunan gruba ve katılımcılara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER