Kutsal topraklar, Mescid

Kutsal topraklar, Mescid-i Aksanın fotoğraflarına kucak açacak -Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgutun objektifinden, Mescid-i Aksanın 50 seçme fotoğrafı, İTT ve Mekke Belediyesi işbirliğinde, kutsal topraklara gidecek hacılar için sergilen


MALATYA (A.A) - Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgutun objektifinden, Mescid-i Aksanın 50 seçme fotoğrafı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) ve Mekke Belediyesi işbirliğinde, kutsal topraklara gidecek hacılar için sergilenecek.
     15 Ekim-1 Aralık 2012 tarihleri arasında Kabenin yanındaki Zemzem Towerda sergilenecek fotoğraflarla, Hacca gidenlerin Mescid-i Aksayı farklı açılardan görüp, hasret gidermeleri amaçlanıyor.
     Orhan Durgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milyonlarca insanın Hac farizasını yerine getirirken Mekke ve Medinedeki harameynleri görme şansına erdiğini ancak Mescid-i Aksayı herkesin göremediğini söyledi.
     Hazreti Muhammedin Allahın huzuruna yükselerek Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kubbetüs Sahra ile ilk kıble olan Mescid-i Aksanın Müslümanlar için önemli bir yer olduğuna işaret eden Durgut, açacakları fotoğraf sergisiyle Müslümanların bu özlemini gidermeyi hedeflediklerini, sergide insanların bu kutsal mekanı farklı açılardan görebilme şansı yakalayacaklarını ifade etti. Durgut, Peygamberimiz Kabede, Mescid-i Nebevide ve Kudüsteki Mescid-i Aksada ibadet etti. Ayet ve hadislerde geçen bu üç önemli harem İslam dünyası için büyük önem taşıyor. Hac için gelenler Mekke ve Medineyi ve oradaki yerleri görüp, ibadet etme şerefine eriyorlar. Ancak milyonlarca Müslüman Kudüse gitme olanağı bulamamakta. İşte biz de bu çalışmayla Müslüman kardeşlerimizin üçüncü kutsal mescide özlemini fotoğraflarla da olsa gidermelerini sağlamak istiyoruz diye konuştu.
     Projenin finansörü olan İİTnın Suudi Arabistanda yapacağı tüm etkinliklerde, bu sergiyi gezdireceğini dile getiren Durgut, İİT, İslam coğrafyalarında gerçekleştireceği toplantılara da sergiyi taşıyarak daha çok insanın görmesini sağlayacak. Bir Türk olarak böylesine önemli bir projede yer almaktan ayrıca mutluluk duydum dedi.
     Durgut, ayrıca yaklaşık 10 yıldır her sene Kabedeki değişiklik ve inşaat çalışmalarını belli periyotlarla gerek helikopterle uçuş yaparak, gerekse de Mekkenin yüksek bina ve tepelerinden çekerek büyük bir arşiv oluşturduğunu anlatarak, milyonlarca insanın ibadet için bulunduğu sırada kendisinin o anları karelediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kutsal topraklar, Mescid Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER