Kuyumcular bankaların altın hesaplarından rahatsız

Kuyumcular bankaların altın hesaplarından rahatsız -KOBİDER Başkanı Özgenç: -Bankaların kuyumculara karşı giriştiği haksız rekabet sorunu maalesef önlenemez bir hal aldı -Bu durum zaten altın fiyatlarının yükselmesi sonucu


ADANA (A.A) - Anıl Bağrık - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, bankaların altın mevduat hesabı hizmeti vermesinin kuyumculara darbe vurduğunu savundu.
     Özgenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankaların Cumhuriyet Altınından bileziğe, yüzükten küpeye kadar her ayardaki altınları mevduata dönüştürmek için yoğun bir altın toplama faaliyeti içerisine girdiğini kaydetti.
     Bankaların adeta altın toplama günleri düzenlemeye başladığını ifade eden Özgenç, Oysa kart aidatları, hesap işletim ücreti, düşük ciro ücreti, pos hizmet ücreti, havale gibi masrafların yanı sıra fahiş yıllık kart aidatları ile tüketicilerden ve işletme sahiplerinden büyük tepkiler toplayan bankalar, elde ettikleri bu gelirler yetmezmiş gibi şimdi de kuyumcuların ekmeğine göz diktiler dedi.
     Özgenç, kuyumcuların bankalarla rekabet edebilecek bir durumda olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Günümüzde bankaların kuyumculara karşı giriştiği haksız rekabet sorunu, maalesef önlenemez bir hal aldı. Ülkemizde bulunan bütün sektör mensuplarının bu olgudan fazlasıyla etkilendiği ve bu oranın günden güne artmakta olduğu gözlemleniyor.
     Gelinen noktanın haksız rekabeti doğurduğunu ve Rekabet Kurumunun müdahale etmesi gerektiğini savunan Özgenç, Bu durum zaten altın fiyatlarının yükselmesi sonucu satışların oldukça düşmesinden dolayı zor günler geçiren sarraf ve kuyumcuların işlerine büyük sekte vurmaktadır diye konuştu.
     Nurettin Özgenç, kuyumcuların bankalar gibi çok çeşitli alanlardan kazanç sağlama imkanı olmadığını belirterek, bankaların kuyumcuların işini yapmaması gerektiğini söyledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kuyumcular bankaların altın hesaplarından rahatsız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER