Lapsekiden kısa kısa

Lapsekiden kısa kısa -İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Usluoğlu: -Düzenli uykuyla hastalıklardan kurtulabiliriz


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Sağlık Müdür Vekili Dr. Yalçın Usluoğlu, düzenli uykuyla hastalıklardan korunulabileceğini söyledi.
     Usluoğlu, son günlerde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların dikkat etmesi gereken konulara ilişkin yaptığı açıklamada, mevsimlerin artık çok değiştiğini ve insanların ne zaman ne giymesi gerektiği konusunda şaşkınlık yaşadığını belirtti.
     Bizler soğuktan ya da sıcaktan kendimizi koruyabiliriz belki ama çocuklarımız daha küçük olduklarından çok dikkat etmeliyiz diyen Usluoğlu, hava değişimlerinin olduğu dönemlerde dikkatli olunması uyarısında bulundu.
     Usluoğlu, şunları kaydetti:
     Her şeyden önemlisi düzenli uyku ile de hastalıklardan kurtulmuş olabiliriz. Dinlenmek hastalıklardan kurtulmak için bir çare olarak görülebilir. Hastalık, kapalı ve kalabalık yerlerde daha hızlı yayılır. Bu yüzden toplumun yaşadığı yerler sıkça havalandırılmalıdır. Soğuk algınlığına yakalanan kişiler, hastalığın etrafındaki kişilere bulaşmasını önlemek için hapşırma, konuşma, öksürme gibi durumlarda ağızlarını peçete veya mendille kapatmalı. C vitamini içeren meyve ve sebzeleri bolca tüketin. Dengeli beslenme vücut ısısını korumanıza yardımcı olur. Düzenli olarak spor ve yürüyüş yapmak vücut direncini arttırır. Günde en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapmak sağlık açısından çok faydalıdır.
    
     -Çardakta altyapı çalışmaları-
    
     Çardak Belediyesi, beldede altyapı çalışmalarını hızlandırdı.
     Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Gazi Yakupbey Mahallesi Mehmetçik Sokaktaki Aşaova mevkisinde 600 metre uzunluğundaki sokakta altyapı çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.
     Ulaş, yaptığı açıklamada, altyapıya çok önem verdiklerini belirterek, Göreve geldiğimizden beri, altyapısı yapılmayan özellikle kanalizasyon altyapısı olmayan sokaklara kanalizasyon çalışması yapıyoruz dedi.
     Ulaşıma yeni açılan sokaklara ilk önce altyapı çalışması yaptıklarını ifade eden Ulaş, altyapısı olmayan yolların çürük binalara benzediğini, bu anlayışla Çardakta alt yapısı olmayan sokak kalmayıncaya kadar çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapsekiden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER