Londra Paralimpik Oyunlarına doğru

Londra Paralimpik Oyunlarına doğru -Türkiyeyi temsil edecek Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl, Vedat Yavuz ve Fikri Gündoğdu madalya sözü verdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


ORDU (A.A) - 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiyeyi temsil edecek Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl, Vedat Yavuz ve Fikri Gündoğdu, madalya sözü verdi.
     Londrada, 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak Paralimpik Oyunlarında Türkiyeyi temsil edecek milli sporcular Olimpiyatlara katılmak üzere İstanbula hareket etti.
     Hareketlerinden önce AA muhabirinin sorularını yanıtlayan sporcular, amaçlarının Türkiyeye büyük gurur yaşatmak olduğunu söyledi.
     Türkiyeyi 10 metre havalı ve 50 metre serbest ateşli silahlar kategorilerinde temsil edecek Cevat Karagöl, ikinci kez katılacağı Paralimpik Oyunlarında en iyi dereceyi yaparak madalya hedeflediğini söyledi.
     Çok iyi bir kamp sürecini geride bıraktıklarını belirten Karagöl, Paralimpik Oyunlarında rekor bir katılımla gidiyoruz. Şu anda her şey yolunda. Morallerimiz ise gayet yerinde. İnşallah tek yapacağımız iş 29 Ağustosta başlayacak oyunlarda elimizden gelenin en iyisini yapmak ve ülkemize madalya kazandırmak dedi.
     Paralimpik Oyunlarında yarışırken başta bütün Orduluların ve tüm sporseverlerin dualarını beklediğini de belirten Karagöl, Londraya başımız dik gidiyoruz. İnşallah bütün sporcu arkadaşlarımızla birlikte başımız dik döneceğiz ifadelerini kullandı.
     Karagöl, milli takım kafilesinin İstanbulda toplanmaya başladığını daha sonra ise oyunlar için Londraya geçeceklerini kaydetti.
    
     -Hedefimiz en kötü ihtimal ile bronz madalya kazanmak
    
     2012 Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiyeyi tarihinde ilk kez temsil etmeye hak kazanan B1 (hiç görmeyen) Futsal Milli Takımının ikinci kaptanı Vedat Yavuz ise, oyunlarında takım olarak iyi bir sonuç elde etmeyi istediklerini söyledi.
     Futsal Milli Takımı olarak ilk defa olimpiyatlara katılmayı başardıklarını belirten Yavuz, şöyle devam etti:
     Paralimpik Oyunlarına katılmayı hak kazanarak aslında ilk zoru aşmış durumdayız. Şimdi sıra Londrada derece elde etmek. Takım olarak oyunlarda ilk 3ü hedefliyoruz. Grubumuzda zorlu takımların olduğunu da iyi biliyoruz. Ancak biz de genç ve azimli takımız. Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Yücel Kaya hocamızın idaresinde güzel bir kamp süreci geçirdik. Bizler buradan madalya ile döneceğimize inanıyoruz. Bütün Türk halkının da buna inanmasını bekliyoruz. Hedefimiz en kötü ihtimal ile bronz madalya kazanmak.
     Türkiyeyi tekerlekli sandalye basketbol takımıyla ilk defa temsil edecek Fikri Gündoğdu da takım olarak madalya hedeflediklerini vurguladı.
     Takım olarak büyük bir heyecan içinde olduklarını dile getiren Gündoğdu, Çok iyi bir takımız. Kadromuzda oldukça tecrübeli arkadaşlarımız var. İnşallah Türk Bayrağını Londrada dalgalandırarak ülkemize büyük bir gurur yaşatacağız dedi.
     Gündoğdu, olimpiyatlarda Türkiyeden 67 sporcunun yer alacağını, tüm milli takım arkadaşlarına başarı dilediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Londra Paralimpik Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER