Londra

Londra-2012 -DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan, öğrenimlerini üniversitelerinde sürdüren Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutu kutladı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Londra Olimpiyatlarında atletizm kadınlar 1500 metre yarışında ilk iki sırayı alan ve öğrenimlerini DPÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) sürdüren Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulutu tebrik etti.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, olimpiyatlar tarihinde Türkiyeye atletizmde ilk altın madalyayı kazandıran ve önceki yıllarda DPÜ BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Aslı Çakır Alptekin, yeniden üniversite eğitimine başlayarak bu yıl Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3üncü sınıfına geçti.
     Olimpiyat ikincisi gümüş madalyalı Gamze Bulut da 2012-2013 akademik yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3üncü sınıfında öğrenim görecek.
     Prof. Dr. Karaaslan, DPÜ öğrencileri Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutu, Türkiyeyi başarıyla temsil edip olimpiyat şampiyonu olarak altın madalya kazandırmasından dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi.
     DPÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan da öğrencilerinin, elde ettiği başarılarla tüm Türkiyeyi gururlandırdığını belirterek, Üniversitemizin ve Türkiyenin gururu olan öğrencilerimiz Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Buluta, ülkemize bu gururu yaşattıkları için milletimiz ve üniversitemiz adına teşekkür eder, bundan sonraki spor hayatlarında başarılarının devamını dilerim ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER