Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü

Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü


SİVAS (A.A) - Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şubesi Başkanı Nurten Yanalak, Lozan Barış Antlaşmasının emperyalizmin masadaki ilk siyasi yenilgisinin belgesi olduğunu söyledi.
     Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği, Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla İnönü Müzesi Lozan Salonunda ortak basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Sivas Şube Başkanı Yanalak, Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği ulusal bağımsızlık savaşının cephede emperyalizme karşı kazanılan ilk askeri zafer olduğunu belirterek, Lozan Barış Antlaşması emperyalizmin masadaki ilk siyasi yenilgisinin belgesi dedi.
     Yanalak, şunları kaydetti:
     Cephede ve masada kazanılan bu iki zaferin sonucunda, Türk Ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok olmaktan var olmayı, esaretten özgür bir ulus, bağımsız bir devlet olmayı başarmıştır. Bu iki zafer, 20. yüzyılın mazlum uluslarına örnek olmuştur. Bizler bugün özgür bir ulusun ve bağımsız bir devletin yurttaşlarıysak, bunları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkalede ve ulusal bağımsızlık savaşımızda canını veren şehitlerimize, Lozan Barış Zaferinin mimarı İsmet İnönüye ve arkadaşlarına borçluyuz.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER