LYSde başarılı olan öğrencilere ödül töreni

LYSde başarılı olan öğrencilere ödül töreni -Osmaniye Valisi Cerrah: Gençlerimizin yalnızca üniversiteyi bitirmesi iyi bir iş sahibi olması yeterli değil. Bunun yanında maneviyatları da olmalı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) başarılı olan öğrencilerin ödül töreninde, Gençlerimizin yalnızca üniversiteyi bitirmesi iyi bir iş sahibi olması yeterli değil. Bunun yanında maneviyatları da olmalı dedi.
     Şehidoğlu Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenen törende konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, gençlerin eğitiminin çok önemli olduğunu belirterek, LYSde yüzde 92 başarı elde eden öğrencileri kutladı.
     Cerrah, eğitimin yanı sıra manevi eğitimin de gerekli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
     Gençlerimizin yalnızca üniversiteyi bitirmesi iyi bir iş sahibi olması yeterli değil. Bunun yanında maneviyatları da olmalı. Ben bu yurtta kalarak sınavda yüzde 92 başarı elde eden öğrencileri kutluyorum. İkinci sınavda da başarılı olacaklarına inanıyorum. Benim gençliğimde üniversiteyi kazanan arkadaşlarımızın yurt bulması, akşam sığınacak yer bulması çok zor olurdu. Bu gün gençlerimiz daha iyi imkanlara sahip. Bu yüzden ne kadar şükretsek az. Devletimiz eğitime büyük önem veriyor. Her ile üniversite ve yurt yaptı. Fakat gençlerimiz eğitime o kadar önem veriyorlar ki, yapılan yurtlar maalesef yeterli gelmiyor. Hayırseverlerimizin yaptırdığı yurtlarla gençlerimiz barınma fırsatı buluyorlar.
     Şehidoğlu Erkek Öğrenci Yurdu yöneticisi Cafer Sadıker de yurtta 130 öğrencinin barındığını belirterek, öğrencilerin başarısının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.
     Törende, başarılı öğrencilere ödül verilirken, yurda destek veren işadamlarına de plaket verildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber LYSde başarılı olan öğrencilere ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER