Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss ATSOyu ziyaret

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss ATSOyu ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.
     Macaristan Antalya Fahri Konsolos Bekir Bülend Özsoy ile ATSOyu ziyaret eden Kiss, ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Özenden odanın çalışmaları ve Antalya ekonomisi hakkında bilgi aldı. Macaristanın Türkiyenin Avrupa Birliği üyeliğine en fazla destek veren ülkelerden olduğunu belirten Adnan Özen, Macaristan ile ilişkilerimiz tarihsel anlamda çok eskilere dayanmakta ve bugün aynı dostluk ve işbirliği içinde devam etmektedir dedi.
     ATSO olarak geçen yıl nisan ayında Macaristana bir dizi inceleme ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Özen, özellikle Macaristanın sağlık turizmi alanında geldiği noktaya dikkati çekerek, bu alanda Macaristanın deneyimlerini paylaşmalarını istediklerini bildirdi.
     Özen, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.
    
     -Macar kulüplerinin gözdesi Antalya-
    
     Gabor Kiss de Antalyanın Macaristanda iyi bilinen bir tatil destinasyonu olduğunu vurguladı. Başta futbol takımları olmak üzere bir çok Macar spor kulübünün kamp için Antalyayı tercih ettiğini anlatan Kiss, son olarak Macaristan kano takımının hazırlık kampını Antalyada yaptığını söyledi.
     Kiss, Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye, Avrupa için Asyaya açılan bir kapı. İkili ilişkileri geliştirmek için kısa süre önce Macaristan Ticaret Odası bünyesinde bir Türkiye Masası oluşturuldu diye konuştu.
     Ziyarette, Antalyalı ve Macar işadamları arasında sonbaharda ikili görüşmeler yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
     ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Özen, Başkonsolos Kisse ziyareti anısına plaket verdi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss ATSOyu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER