Makine ekipman alımlarının desteklenmesi

Makine ekipman alımlarının desteklenmesi -Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, desteklerden yararlanmak isteyen üreticileri, kayıt yaptırması ya da kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyardı


BURSA (A.A) - Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, makine ekipman alımı desteklerinden yararlanmak isteyen üreticileri, kayıt yaptırması ya da kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyardı.
     Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 18 Nisan 2006 tarihli ve 5488 Sayılı Tarım Kanunu ile 18 Kasım 2011 tarihli ve 2011/1409 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararına dayanılarak hazırlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğin bugünkü 28342 Sayılı Resmi Gazetede yayımlandığı belirtildi.
     2007 yılından bu yana uygulanan söz konusu hibe programı kapsamında, il genelinde bugüne kadar bin 498 makine ekipman için 9 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Bu yıl uygulamada ve makine ekipmanlarda değişiklikler söz konusu olup, başvurular 30 gün içerisinde alınacak olup, değerlendirme süreci sonrasında yatırımların 60 gün içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Geçmiş yıllardan farklı olarak, makine ekipmanlar için bakanlıkça referans fiyatlar belirlenecek, uygun görülen başvuru sahipleriyle imzalanacak Hibe Sözleşmesi kapsamında yatırımcılar satın alımı gerçekleştirecektir. Mal alım bedellerinin tamamı yatırımcı tarafından karşılanacak olup, hibe tutarı bilahare bakanlıkça yatırımcılarımızın Ziraat Bankası şubelerinde açılacak hesaplarına aktarılacaktır.
     Uygulamadan azami sayıda üreticinin yararlanabilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerinin koordinasyon içinde hizmet sunacağı belirtilen açıklamada, Başvurular için temel kriter olan kayıt sistemlerine kayıtların yapılması/güncellenmesi hususunda üreticilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir ifadesine yar verildi.
    
     Muhabir: Bursa
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Makine ekipman alımlarının desteklenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER