Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Belediye Başkanı Çakır merkeze bağlı köyleri ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkeze bağlı köyleri ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, beraberinde bazı daire müdürleri ve yetkililerle köy ziyaretleri yaptıktan sonra Hacıyusuflar köyünde muhtar Nevzat Alanın evinde bir toplantı yaptı.
     Nevzat Alan, köylerin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözülmesini talep etti.
     Çakır, su ve kanalizasyon sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını belirterek, Karatepe, Hacıyusuflar, Bağtepe, Çiftlik, Yeniköy ve Yenice köylerinin içme suyu kuyularında sıkıntı olduğunu, sorunun giderilmesi için 2 aydır çalıştıklarını kaydetti.
     Malatyanın doğusunda merkeze bağlı köyleri de içine alacak bir ana kanalizasyon hattı yapılması için çalışma yaptıklarına da değinen Çakır, projenin desteklenmesi için Avrupa Yatırım Bankasına da başvurduklarını, gelecek yıl bu çalışmayı başlatmayı planladıklarını belirtti.
     Toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve bazı köy muhtarları katıldı.
    
     -AK Partiye ziyaret-
    
     Seyyid Battalgazi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Birgin, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkciyi ziyaret etti.
     AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, sivil toplum örgütlerinin sosyal hayattaki yerine işaret etti. İsrailin Türkiyeden özür dilemesine de değinen Tüfenkci, Bugüne kadar İsrail hiçbir İslam ülkesinden özür dilemedi. Hamdolsun Başbakanımızın kararlı ve dik duruşu ile İsrailin hem özür dilemesi, hem de tazminat ödemesi sağlanmıştır. Bu durumdan şahsi olarak bir kazancımız yok. Ülke olarak, toplum olarak gurur duyduğumuz ve duymamız gereken bir durum. Gazze halkına uygulanan ablukanın kalkması hepimiz için gurur verici ve sevindirici ifadelerini kullandı.
     Ali Birgin, toplumun huzuru, birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak amacıyla dernek olarak faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER