Malatya Belediye Başkanı Çakır, asfalt çalışmalarını

Malatya Belediye Başkanı Çakır, asfalt çalışmalarını inceledi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fahri Kayahan Bulvarından Karakavak bölgesine doğru açılan caddelerde ve bağlantılı sokaklarda devam eden asfalt çalışmalarını inceledi.
     Belediye Başkanı Çakır, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, alt merkez olarak projelendirdikleri Karakavak bölgesinde çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.
     Çakır, 2009 yılında başlattıkları çalışmayla Fahri Kayahan Bulvarından Karakavak bölgesine doğru, Güngör Caddesi tarafında 3 yeni cadde açtıklarını hatırlattı.
     Bu 3 cadde üzerindeki yapıların enkaz bedellerini ödedikten sonra imara uygun şekilde yolları açtıklarını anımsatan Çakır, Yeni yolları açtığımızda burada tek bir yapı dahi yoktu. Hem kanalizasyon hem içme suyu altyapılarını tamamladık. Sanat yapılarıyla birlikte imara uygun şekilde yollar da tamamlandı. Şu anda burada binlerce konut yapılıyor diye konuştu.
     Hızlı yapılaşma dolayısıyla bölgeye yerleşenlerin olduğunu kaydeden Çakır, Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu caddelerde asfaltlama çalışmalarına erken başladık dedi.
     Caddelerin iki tarafını boş bıraktıklarını belirten Ahmet Çakır, Yıl sonuna kadar buradaki drenaj kanallarımız yapılacak. İhaleleri de yapıldı. Drenaj sistemi yapıldıktan sonra da buradaki yan yolları ve kaldırımları düzenleyeceğiz ifadelerini kullandı.
     Çakır, bisiklet yollarının da olduğu bir proje dahilinde bölgede modern cadde ve sokaklar oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Belediye Başkanı Çakır, asfalt çalışmalarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER