Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur:

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: Eğitime yapılan yatırım, ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır


KÜTAHYA (A.A) - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, eğitime yapılan yatırımın, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu bildirdi.
     AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavası makamında ziyaret eden Cantimur, burada yaptığı konuşmada, fakültenin gelişimini sağlamak için ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.
     Fakülteye her türlü desteğe hazır olduğunu belirten Cantimur, şöyle devam etti:
     En küçük bir sorununuzda bile gece gündüz demeyin, beni arayın. Ankaraya ziyaretime gelin. Fedakarca çalışarak fakülteyi bu hale getirdiniz, çırpındınız. Elbette biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Fakülte ve Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi için canla başla mücalede edeceğiz. Bizim için en büyük mutluluk, hizmetin hakkını verebilmektir. Bize verilen görevleri hakkıyla yerine getirdik, bundan sonra da getireceğiz. Bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın. Eğitime yapılan yatırım, ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Bu anlayışla bu yolda dur durak bilmeden çalışacağız.
     Prof. Dr. Gavas da Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) ölçütlerini yerine getiremediklerinden dolayı iki yıl öğrenci alamadıklarını anlattı.
     Geçen yıl İmalat Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerine öğrenci aldıklarını dile getiren Prof. Dr. Gavas, Önümüzdeki yıl da Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne öğrenci alacağız. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünü açma gayretlerimiz devam ediyor ama tek hoca bulabildik. Hoca sıkıntısını aşarsak bu bölüme de öğrenci alacağız dedi.
     Daha sonra, 2 bin 300 öğrencisi bulunan Simav Meslek Yüksekokulu binasına geçen Cantimur, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkünden bilgi aldı.
     Cantimur, öğrenci potansiyelinin artmasının, Simav için önemli olduğuna dikkati çeken Cantimur, Öğrenci sayınızı 4 bine ulaştırın. 500 kişilik bir yurt daha yaptıralım diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER