Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: -Batman Çayı Islah Projesi için 45 milyon liralık kaynak ayrıldı


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Çayı Islah Projesi için 45 milyon liralık kaynak ayrıldığını söyledi.
     Batmanda ziyaretlerini sürdüren Şimşek, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Polis Evinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
     Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, son bir yılda yapılan yatırım ve devam eden projelere değinerek, Batmanda yatırım anlamında önemli bir çabanın söz konusu olduğunu belirtti.
     Altyapıdan sağlığa kadar her alanda çok büyük çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Şimşek, Bu çalışmaların temelinde, hemşehrilerimizin hayat kalitesinin iyileştirilmesi, kaliteli hizmetin sunulması vardır dedi.
     Bakan Şimşek, Batmanda üniversitenin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: Üniversite için açık çek vermişiz. Amacımız bir an evvel kampüs tamamlansın ve bir an evvel burada eğitime başlansın. Onun da en önemli bileşeni yolunun tamamlanmasıdır. İnşallah yıl sonuna kadar bitireceğiz. Yatırımları artırmak istersek mutlaka yetişmiş eleman ihtiyacını da karşılamamız lazım. Şu anda teknik meslek liselerinde 7 bin gencimiz okuyor. Bunlar yakın zamanda okulu bitirecek ve hizmet edeceklerdir. Valiliğimiz İl Özel İdaresince başlatılan önemli bir proje var. Valilik tarafından köylerde başlatılan çöp toplama projesini çok önemsiyorum. Bu proje çevre açısından çok önemlidir. Daha önce belediyeler bu işi yapıyordu. Şimdi valilikçe yapılması önemlidir. Diğer yandan 78 derslik ilk öğretim inşaatı ile 18 lise inşaatı devam ediyor. Sağlık alanında yapılanlar da göz önünde.
     Batman Çayı Islah Projesinin hayata geçirilmesi durumunda Batmanın çehresinin değişeceğini belirten Bakan Şimşek, Seçimde taahhüt ettiğimiz projelerden biri olan Batman Çayı Islah Projesi için 45 milyon liralık kaynak ayrıldı. İhalesi ve yer teslim yapıldı. Bu proje Batmana nefes aldıracak bir proje ve mesire alanı. Diğer yandan proje ile 2 bin hektar alan tarıma kazandırılacaktır dedi.
     Daha sonra Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, Bakan Şimşeke, basın mensuplarına gösterdiği yakın ilgiden dolayı plaket takdim etti ve ortaokul yıllarına ait bir fotoğrafını hediye etti.
     İftar yemeğine, Vali Ahmet Turhan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da katıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER