Manavgatta mango yetiştiriciliği toplantısı yapıldı

Manavgatta mango yetiştiriciliği toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan mango yetiştiriciliği projesinin tanıtımı yapıldı.
     MATSO Otogar Toplantı Salonunda yapılan toplantıya proje yürütücüsü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Birol Tuncel, Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, meslek odası başkanları ve vatandaşlar katıldı.
     Birol Tuncel, mango bitkisinin yetiştiricilik anlamında bölgeye adaptasyonunun araştırılacağı projenin Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, MASİAD ve Manavgat Ziraat Odası tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
     BAKA destekli projenin çalışmalarına 3 ay önce başladıklarını belirten Tuncel, araştırmalarının devam ettiğini kaydetti.
     Tuncel, proje kapsamında beş fidan türü getirdiklerini ifade ederek, Bu türler üzerinde araştırmalarımız sürüyor. Yaklaşık 1.5 yıl sürecek araştırmamızın sonucunda rapor hazırlayacağız, yol haritamızı çıkaracağız. Raporun olumlu çıkması sonucunda fidan temin edip üreticilerimize fidanları dağıtacağız ve Manavgatta mango üretimini gerçekleştireceğiz dedi.
     Proje sorumlusu ziraat mühendisi Levet Dermenci ise proje hakkında sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta mango yetiştiriciliği toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER