Manavgat Hocalar köyünde 2B toplantısı

Manavgat Hocalar köyünde 2B toplantısı


ANTALYA (A.A) - Manavgatın Hocalar köyünde vatandaşları 2B konusunda bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi.
     Toplantıya Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve 2B Antalya Koordinatörü Mustafa Yalçın, Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Hocalar köyü Muhtarı Hüseyin Yanar, köylüler ve diğer yetkililer katıldı.
     Antalya Defterdarı Hidayet Mat, toplantıda 2B arazileri için yapılan kanuni düzenlemeleri anlatarak, bugüne kadar yasal kayda girmeyen arazilerin yasal statüye kavuşturulmasının önemli olduğunu söyledi.
     2B arazilerinin hak sahibi kullanıcıları için son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu hatırlatan Mat, Bu konuda tarihi bir fırsattan yararlanılarak yüzde 44 indirimli alabilecekler. Hocalar köyünde 150 parsel 2B arazisi var. 2B satın alma başvurunuzu yapın, kullanıcısı olduğunuz araziyi ihalesiz doğrudan satın alın. Rayiç bedelden ihale ile almak zorunda kalmayın. 2B ile ilgili bu tarihi fırsatlardan, avantajlardan ve fiyat gözden geçirme sonuçlarından faydalanmak için ön şart başvuru yapmaktır. Tüm çabamız 2B Kanunu sayesinde vatandaşlarımızın yıllardır yaşadıkları arazilerin tapularını almalarını sağlayarak gerçek sahibi olmalarıdır dedi.
     Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı ve 2B Antalya Koordinatörü Mustafa Yalçın da 2B konusunda yapılmak istenenleri anlattı. Yalçın, Amacımız güncellenen listelerden gerçek hak sahibi olanlar bu başvuruyu yapmasıdır diye konuştu.
     Toplantı sonunda köylülerin sorduklar sorular cevaplandırıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgat Hocalar köyünde 2B toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER