Maraş olaylarının 34. yıl dönümü

Maraş olaylarının 34. yıl dönümü -CHP Kahramanmaraş Milletvekili Özbolat: -12 Eylül darbesine giden en önemli kilometre taşlarından birisi Maraşta döşenmiştir -Hükümet karanlık güçlerin ortaya çıkartılması noktasında bir ta


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Maraş olaylarının 34. yıl dönümüne ilişkin, 12 Eylül darbesine giden en önemli kilometre taşlarından birisi Maraşta döşenmiştir dedi.
     Özbolat, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin ekonomik gelişme gösterdiği her dönemde ya bir felaketle ya da darbelerle karşılaştığını savundu.
     12 Eylül darbesine giden en önemli kilometre taşlarından birisi Maraşta döşenmiştir diyen Özbolat, şunları kaydetti:
     Bir CIA ajanının anılarından da okuyoruz ki, ne yazık ki Maraşta o bildiğimiz olayların olması için uzun bir gayret göstermiş. Olayların içerisinde Türkiye derin devletinin de olduğunu hepimiz Ecevitin ölmeden önce yaptığı açıklamalardan öğrendik. Ölü sayısı gerçekten spekülatif bir konu. Ölü sayısı gerçekten devletin ilan ettiğinin çok üzerinde. Bunu devlet vatandaşlarından niye gizliyor bilmiyorum ama depremde ölen insan sayısı da çok fazlaydı, ama devlet 17 bin deyip geçiştirmişti.
     Türkiyenin bir daha karanlık örgütlerin esiri olmaması gerektiğinin altını çizen Özbolat, Hükümet, karanlık güçlerin ortaya çıkartılması noktasında bir takım adımlar attı. Eğer derin örgütleri ortaya çıkartsaydık Kahramanmaraş, Sivas ve Malatyada yaşanan olaylar olmayacaktı. Kardeşin kardeşe düşman edildiği bir başka yapı olamaz ifadelerini kullandı.
     Tiyatro oyuncusu Levent Kırcanın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerinin hatırlatılması üzerine Özbolat, Sayın Kılıçdaroğlu eleştirilerden kaçınacak, gocunacak bir insan değil. Sayın Levent Kırca Türkiyenin saygın sanatçılarından birisi. Onun söylediği şeyleri de dikkate alırız dedi.
     Özbolat, iftira niteliği taşımayan bütün eleştirilere saygı duyduklarını kaydetti.
     Basın toplantısına CHP İl Başkanı Esat Şengül ile parti yöneticileri de katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Maraş olaylarının 34. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER