Mardinde Töre Cinayetleri ve Kadına Şiddet

Mardinde Töre Cinayetleri ve Kadına Şiddet paneli


MARDİN (A.A) - Mardinde Töre Cinayetleri ve Kadına Şiddet paneli düzenlendi.
     Mardin Medeniyetler Birliğince hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince desteklenen Töre Cinayetleri, Kadına Şiddetin Sonlandırılması Projesi Mardin Artuklu Üniversitesi konferans salonunda Töre Cinayetleri ve Kadına Şiddet paneli yapıldı.
     Vali Vekili Müfit Gültekin, panelin açılışında, töre cinayetlerinin altında yatan nedenin cehalet ve bilgisizlik olduğunu belirterek, Kadın ve ailenin ihmal edildiği bir toplumun sağlıklı bir yaşam sürdürdüğünü söyleyemeyiz. Kadının güçlü bir toplum için hak ettiği yere gelmesi çok önemli bir konudur dedi.
     Medeniyetler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Söğüt de töre cinayetleri ve kadına şiddetin önlenmesinin tek çaresinin eğitim olduğunu söyledi.
     Bu kaosun eğitimli gençler tarafından sonlandırılacağını belirten Söğüt, bilginin kötülükleri yeneceğini kaydetti.
     Panelin konuşmacısı Cevahir Kakarizoğlu da sadece Türkiyede değil, tüm dünyada şiddetin bir problem olduğunu bildirdi. Şiddetin kişinin bedensel ve ruhsal olarak zarar görmesine neden olduğunu dile getiren Kakarizoğlu, Şiddetin birçok nedeni var. Bunlardan en önemlisi şiddetin olduğu ailede yetişen bireylerin de şiddete eğilimlerinin fazla olması diye konuştu.
     (AH-NUR-İC)
<< Önceki Haber Mardinde Töre Cinayetleri ve Kadına Şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER