Mardinde Nevruz kutlaması

Mardinde Nevruz kutlaması -İl merkezindeki etkinlikte 4 dilde şarkılar söylendi -BDP Mardin Milletvekili Dora: Biz bu sürece bütün gücümüzle katkı sunuyoruz


MARDİN (A.A) - Mardinde düzenlenen Nevruz etkinliğine katılanlar 4 dilde söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.
     BDP Mardin İl Başkanlığı tarafından Yenişehir semtinde düzenlenen etkinliğe katılanlar, üst aramasından geçirilerek alana alındı. Mahalli sanatçıların sahne aldığı etkinlikte 4 dilde şarkılar seslendirildi. Müzikli eğlence sürerken tertip komitesi tarafından hazırlanan meşale yakıldı.
     Etkinlikte BDP Mardin Milletvekili Erol Dora bir konuşma yaptı. Dora, Mardinin medeniyetler şehri olduğunu, farklı kültür ve farklı etnik yapıları bir arada barış içinde barındırdığını belirterek, şunları söyledi:
     Bu açıdan Mardinin bu süreçte önemi daha da öne çıkacaktır. Bütün Türkiyede her yerde bu şekilde farklı kimliklerin farklı inançların uzlaşı içinde bir arada yaşamalarını istiyoruz. 30 yıldır Kürt ve Türk halkı birbirlerine düşmanlaştırılamamıştır. Türkiyedeki bütün halklar barış istiyor, yan yana onurlu bir yaşam istiyor. Hiçbir milleti öbür milletten üstün görmüyoruz. Böyle bir düşünceyi de mahkum ediyoruz. Biz halkların kardeşliğine inanıyoruz. Biz bu sürece bütün gücümüzle katkı sunuyoruz.
     Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice şarkılar eşliğinde halay çekti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde Nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER