Mardin Altın Bebek Dostu İl oldu

Mardin Altın Bebek Dostu İl oldu -Vali Turhan Ayvaz: Anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu görüyoruz -Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener: Mardinde bebekleri aynı anda emzirerek Guinnes


MARDİN (A.A) - Mardin, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğünce Altın Bebek Dostu İl unvanıyla ödüllendirildi. Mardinde 2si özel 6 hastane de Bebek Dostu Hastane unvanına kavuştu.
     Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mardinin Altın Bebek Dostu İl unvanına kavuştuğunu kaydetti.
     Anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu belirten Ayvaz, Mardinin şimdiye kadar takı ve tasarımları ile gümüş il unvanı vardı. Sağlıkçılar sayesinde bugün altın il unvanını da almış bulunuyoruz. Anne sütü alan bebekler bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu, sık sık rahatsızlanmadığını görüyoruz. İlk 6 ay anne sütü almayan çocuklar ise daha kolay hastalanıyor dedi.
     Ayvaz, başka ülkelerin 10 bin kişiyi aynı anda emzirterek Guinness rekorlar kitabına girmeye çalıştıklarını, Mardin için de buna benzer bir çalışmanın yapılabileceğini kaydetti. Ayvaz, Mardin Guinness rekorlar kitabına girebilir. Onlar 10 bin yapıyorsa biz 30-40 bin kişiyi futbol sahasına toplarız. Aynı anda emzirme gerekiyor. Bunu yapabiliriz. Ya da sembolik olarak bin kişiyi toplar bunu yaparız diye konuştu.
    
     -Anne sütü alma döneminde olan 40 bin bebek var-
    
     Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener ise, ilk 6 ayda anne sütünün önemini anlattı. Özdener, bebek için her zaman en doğal ve en önemli besinin anne sütü olduğunu, 118 aile hekiminin bebek dostu olduğunu belirtti.
     Mardinde yaptığı araştırmada, anne sütü alma döneminde bulunan 40 bin bebeğin bulunduğunu tespit ettiklerini ifade eden Özdener, aynı anda emzirme programının yapılması durumunda Mardinin Guinness rekorlar kitabına girebileceğini belirterek şöyle konuştu:
     Filipinlerde 10 bin kişiyi aynı anda emzirterek Guinness rekorlar kitabına girmek için hazırlık yapmışlar. Bizde de 40 bin anne sütü alma dönemindeki bebeğimiz var şu anda. Mardinde bebekleri aynı anda emzirerek Guinness rekorlar kitabına girersek Mardinin adını daha ileriye götürürüz.
     Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü ise, hastanelerde uzaktan gelen hastalar için anne oteli kavramı başlattıklarını belirterek, Köylerden ve uzaktan gelen hastaların yoğun bakımda ya da ilgili serviste bebeklerin anneleri ile uzaklaşmamaları için düzenlemiş olduğumuz odalarda kalmalarını sağlayarak anne ile çocuğun sürekli irtibatta kalmalarını sağlamış olduk dedi.
     Mardin Sağlık Müdürü Mehmet Derviş ise, Mardinin bebek dostu il unvanını kazandığını, şimdi ise bu unvanı Altın Bebek Dostu İl unvanına çevirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
     Konuşmaların ardından Vali Ayvaz, Dervişe Altın Bebek Dostu İl plaketi verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Altın Bebek Dostu İl oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER