Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl

Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Akın: 2 bin gence iş olanağı sağlandı


MARDİN (A.A) - Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, 2 bin gence iş olanağı sağlandığını söyledi.
     Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesince düzenlenen Dost Meclisi Toplantısında konuşan Akın, kurum vizyonunun gelişmesi için çalıştıklarını belirtti.
     İŞKURun herkesin bildiği ve uğradığı bir kurum haline geldiğini ifade eden Akın, şunları söyledi:
     Yaptığımız istihdam çalışmaları sonucunda, 2 bin gence iş olanağı sağlandı. Diğer programlarımızla beraber bu sayı katlanarak arttı. İstihdam ve iş güvenliği için yapılan her türlü kurs ve seminer çalışmalarında, işverenlerimizin yanındayız. Bu yıl içerisinde iş başı eğitim programı, toplum yararına çalışma programı, eğitim kursları ve iş gücü piyasası talep çalışması olmak üzere değişik programlar uyguladık. Bu kapsamda Mardin genelinde 677 iş yerini ziyaret ettik. Çalışma piyasasının sıkıntı ve taleplerini kayıt altına alıp, buna uygun çalışmalar yapacağız. Umarız ki, 2013 yılında kurumumuza tahsis edilecek ödenek miktarında artış olur ve programlarımızı daha geniş kitlelere yayarız.
     MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar da İŞKURun kentin ekonomik gelişimine ve istihdamın arttırılmasına yönelik başarılı hizmetler gerçekleştirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER