Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu

Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu -AK Parti Edirne İl Başkanı Kahve: -"Önümüzdeki süreçte, Edirnenin sahip olduğu 600 yıllık imparatorluk kültürünün üzerindeki küllerin üflenerek bir devin uyanışına şahitlik edeceği


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, "Önümüzdeki süreçte Edirnenin sahip olduğu 600 yıllık imparatorluk kültürünün üzerindeki küllerin üflenerek bir devin uyanışına şahitlik edeceğiz" dedi.
     Kahve, partisinin il başkanlığınca düzenlenen "Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, forumdan çıkan sonuçları emir telakki ederek, üzerlerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini söyledi.
     Edirne adına esnafın, sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve iş adamlarının taleplerinin karşılanması için çaba sarf edeceklerini belirten Kahve, "Edirnede uzun yıllardan beri gerek Ankara, gerekse yerel bazda bir ihmal edilmişlik maalesef gözüküyor. Önümüzdeki süreçte, Edirnenin sahip olduğu 600 yıllık imparatorluk kültürünün üzerindeki küllerin üflenerek bir devin uyanışına şahitlik edeceğiz. Edirnenin tarihi ve coğrafi altyapısı buna müsait. Un var, yağ var, şeker var. Helvayı yapmak da inşallah sizlere ve bizlere nasip olur" diye konuştu.
     İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Bayraktar da Edirne için yapılması gerekenleri en iyi ilde yaşayanların bileceği görüşünden hareketle Edirne için 2023 vizyonunu ortaya koymak istediklerini belirtti.
     Forumda, vizyoner proje fikirlerini öne çıkarmak istediklerini ifade eden Bayraktar, "Edirneyi yaşanabilir bir il halinde tutmak, göç vermeyip göç alan, kendi ayakları üzerinde tam anlamıyla durabilen bir il haline getirmek ilk hedefimiz. İkinci hedefimiz, diğer illerle rekabet üstünlüğü sağlamak, üçüncü hedef de dünyadaki diğer şehirlerle rekabet edebilir bir noktaya çekmek için bir başlangıç yapmaktır. Edirne, her konuda marka olamaz ama birkaç konuda marka olmalı. Edirne tava ciğerinin dışındaki değerleriyle de anılmalı" değerlendirmesinde bulundu.
     Konuşmaların ardından foruma katılan iş adamları, akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Edirnenin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili projelerini sundu.
    
     Muhabir: Salih Baran, Gökhan Balcı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER