Valilikte, tekerlekli sandalye dağıtımı

Valilikte, tekerlekli sandalye dağıtımı


SAMSUN (A.A) - Samsun Valiliği ve Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği tarafından, engelliler haftası nedeniyle biri akülü 60 tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara dağıtıldı.
     Samsun Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali Hüseyin Aksoy, Bedensel Engelli Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
     Vali Aksoy, engelliler haftası münasebetiyle Samsunda birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Valiliğin, Türkiyeye örnek olacak bir çalışma olan "Engelli Veri Tabanı Projesi"ni hayata geçirdiğini hatırlatan Aksoy, bu projeden de mutluluk duyduklarını dile getirdi.
     Aksoy, sosyal sorumluluk anlamında sivil toplum kuruluşları ile irtibat halinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
     "Samsun Valiliğine atandıktan sonra Kemal Demirel bey ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, böyle bir program yapmayı arzu ettiklerini ve ihtiyaç sahibi olanlar varsa bu sandalyeleri vermeyi arzu ettiğini bildirdi. Biz de ilgili birimlerimizle işbirliği içinde bu çalışmayı yaptık. Kemal bey, engelli bir insanımız ama kendisini bir tarafa bırakmadan hayata sımsıkı bağlandı ve benzer durumda olan engelli insanlarımıza hizmet verebilmek için bir gayret içinde. Ben kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."
     Herkesin bir engelli adayı olabileceğini vurgulayan Aksoy, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için her türlü duyarlılığı sağladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     "Bunlar sosyal sorumluluk anlamında ortaya konan güzel projeler ve çalışmalar. Bugün de bunlardan birine biz ev sahipliği yapıyoruz. Umuyoruz insanlarımızın bu tür aparatlara, araçlara ihtiyaçları hiç olmasın ama maalesef bu bir dünya gerçeği. Hepimizin her an bir engelli olabileceğimizi unutmadan, bu anlamda engellilerimize karşı da her türlü duyarlılığı ve yardımı sağlamak noktasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kullanıcılara da hayırlı olmasını diliyorum."
     Bedensel Engelli Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel ise Vali Hüseyin Aksoy ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ve tekerlekli sandalyelerin hayırlı olmasını dilediğini söyledi.
     Program sonrası Vali Aksoy, Demirele plaket verdi.
    
     Muhabir: Hasan Saygan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Valilikte, tekerlekli sandalye dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER