Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -"Kendi evladınıza sahip çıktığınız gibi hemşirelerimize, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım ki biz yine dönüp milletimize 24 saatlik hizmeti daha güçlü verelim, daha dinamik verelim" -


GİRESUN (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kendi evladınıza sahip çıktığınız gibi hemşirelerimize, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım ki biz yine dönüp milletimize 24 saatlik hizmeti daha güçlü verelim, daha dinamik verelim" dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, Şebinkarahisar ilçesinde kültür ve iş merkezi temel atma törenine katıldı. Müezzinoğlu daha sonra Şebinkarahisar Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi.
     Müezzinoğlu, 75 yataklı hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hemşirelere, hekimlere ve sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını istedi.
     İnsanların canını ve yakınlarını acil durumda teslim edeceği görevlilerin hekim ve hemşireler olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     "Onu bu anlamda rahatsız edersek, üzersek veya ona bu millete hiç yakışmayan bir şiddet muamelesinde, bir kötü söz muamelesinde bulunursak bu, hekimleri de hemşireleri de sağlık çalışanlarını da bir adım geride durmaya iter ki bunun bedelini milletçe öderiz. Dolayısıyla ne olur, kendi evladınıza sahip çıktığınız gibi hemşirelerimize, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım ki biz yine dönüp milletimize 24 saatlik hizmeti daha güçlü verelim, daha dinamik verelim."
    
     -"Amerika Birleşik Devletleri bile bizimle yarışamaz"-
    
     Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye bu anlamda milli birlik ve beraberliğini koruduğu ve güçlendirdiği sürece, birbirimizi daha çok sevdiğimiz, insanımıza siyaset etmenin, hizmet etmenin bir ibadet olduğu veya bir görev olduğu bilincini güçlü bir şekilde devam ettirdiğimiz sürece inanıyorum ki bugün dünyada acil hizmetlerinde çok iddialı söylüyorum, Amerika Birleşik Devletleri bile bizimle yarışamaz" ifadelerini kullandı.
     Reyhanlıdaki bombalı saldırılarda 51 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 180 civarında vatandaşın da yaralandığını anımsatan Müezzinoğlu, "Reyhanlıda yaralı, ayağı kopmuş vatandaşımızı biz Reyhanlı Devlet Hastanesi, Hatay Devlet Hastanesi, ambulans uçak ve İstanbul Koşuyolu Kartalda 5 saat sonra ameliyat masasına taşıdık. O ayağı gitti dediğimiz hastamız sağlık çalışanımızdı, hastamız ayağını da kazandı sağlığını da kazandı" diye konuştu.
     Türkiyede 10 yıl önce ambulans sayısının 640 olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Biz yalnız son 3 ayda 480 ambulans dağıttık. Şimdi Bakanlar Kurulundan aldığımız yetkiyle 750 ambulansın ihalesini yapacağız. Artık semalarımızda Türkiye Cumhuriyetinin ambulans uçakları geziyor. Artık kar paletli ambulanslarımızla kara yolundan deniz yoluna her türlü acil ambulans hizmetlerini veriyoruz. İnşallah artık dünyada ilk sıfırdan yapılmış yüzen gemi hastanelerimizi de bu milletin hizmetine sunacağız."
    
     -"Uzman doktor sıkıntısı çekiyoruz"-
    
     Bakan Müezzinoğlu, Türkiyenin vizyonunu geleceğe ait planlayamayan zihniyetlerin sıkıntısını çekmeye başladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Çünkü 1990lı yıllardan 2008 yılına kadar Türkiyede hekim fazlası var diyerek ne yazık ki tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanlarını, kadrolarını artırmadık. Artırılmadığı için de bugün hekim sıkıntısı çekiyoruz, uzman doktor sıkıntısı çekiyoruz. 2008 yılından bu yana, yani 5 yıldır tıp fakültelerine önce 2 bin 500 öğrenci fazla aldık, ondan sonraki yıl 4 bin ve 4 bin 500 civarında fazla öğrenci alıyoruz. Sizlerin benden istediği uzman hekim taleplerini önümüzdeki 2-3 yılda karşılamakta zorlanacağımızı bilmenizi isterim, çünkü hekimimiz yok. Bir yeri bozarak bir yeri düzeltmek gibi bir yanlışlığı da yapmamamız lazım. Binaları yapmak Türkiyenin sorunu değil, içine teknoloji getirmek Türkiyenin sorunu değil, bunları akşamdan sabaha çözüyoruz ama yetişmiş uzman yarın buluyorum dediğimizde bugün 10 yıldan önce uzman hekimi bulamıyoruz."
     Temel atma ve hastane açılışı törenlerine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti İstanbul milletvekilleri Ünal Kacır ve Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER