Marmaristeki el konulan okul sütleri

Marmaristeki el konulan okul sütleri -AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -Olaydan haberdar olunması üzerine yetkililer gerekenleri yapmış ve 57 bin adet süte el konulmuştur. Paketler mühürlenerek kuruma iade edilmiştir


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Boğa, Marmariste boş bir arazide güneş altında bekletilen okul sütleriyle ilgili olarak, Olaydan haberdar olunması üzerine yetkililer gerekenleri yapmış ve 57 bin adet süte el konulmuştur. Paketler mühürlenerek kuruma iade edilmiştir dedi.
     Boğa, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında okul sütüyle ilgili çıkan haberlere istinaden yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptığını bildirdi.
     Konunun kurumlarla ilgisi bulunmadığını belirten Boğa, Okul sütü projesi ihaleyle farklı firmalara verilmiştir. Sözleşme gereği bu sütlerin gerekli taşıma kurallarına uygun olarak okullara kadar getirilip teslim edilmesi gerekiyor. Okulda bir komisyon huzurunda bu sütler teslim alınıyor. Ancak bölgedeki okul sütünü temin eden firmanın dağıtım için anlaştığı firma, getirdikleri sütleri depo özelliği taşımayan açık araziye stok yapmışlar ifadelerini kullandı.
     Konuyla ilgili bilgi notunun il müdürleri tarafından ilgili bakanlıklara iletildiğini anlatan Boğa, şunları kaydetti:
     Olaydan haberdar olunması üzerine yetkililer gerekenleri yapmış ve 57 bin adet süte el konulmuştur. Paketler mühürlenerek kuruma iade edilmiştir. Ayrıca aynı partiden okullara dağıtımı yapılan sütlerde okullardan toplatılarak iade edilmiştir. Öğrenciler tarafından tüketilen sütlerle ilgili ise herhangi bir sorun yok. Ürünler analiz için laboratuvara tedbiren gönderildi. Haftanın üç günü okullara süt dağıtılıyor. Sütler okullara bir gün önce teslim ediliyor. Cuma günü kullanılacak sütler dağıtıldıktan sonra geriye kalan ürünler sağlıksız koşullarda stoklanmış. Gerekli müdahaleler yapıldı. Tedbir amaçlı olarak okullara dağıtımı yapılan ürünleri de toplattırdık. Yetkili arkadaşlar firma ile görüşmeleri yaptılar. Ürünler geri alınıyor. Gerekli idari ve para cezaları uygulanacak. Ancak okullarımızda endişe edilecek bir durum yok. Duyarlı vatandaşlarımızın da haber vermesiyle olaya zamanında müdahale edilmiş ve tedbirler alınmıştır.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmaristeki el konulan okul sütleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER