MAÜ Yemende düzenlenen Türk Eğitim Fuarına

MAÜ Yemende düzenlenen Türk Eğitim Fuarına katıldı


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Türkiyeden 36 üniversitenin katılımıyla Yemenin Başkenti Sana ve Aden şehirlerinde düzenlenen Yemen Türk Eğitim Fuarına katıldı.
     Geçen hafta düzenlenen fuardan dönen MAÜ Rektörü Prof.Dr.Bedii Omay, yaptığı yazılı açıklamada, MAÜnün Yemen ve Türk yüksek öğretim yetkilileri tarafından çok büyük bir ilgi gördüğünü kaydetti.
     Omay, Sana Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi arasında üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen bir İşbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, bilimsel alanlarda işbirliği ve kapsamlı danışmaları geliştirmek üzere kurumsal bir çerçevenin sağlandığını ve önümüzdeki dönemlerde akademik anlamda ilişkilerin daha da genişleyip derinleşeceğine inandığını ifade etti.
     Omay açıklamasında şunları kaydetti:
     Tarihi izlerimizin derinden hissedildiği başkent Sanada olsun Adende olsun üniversitemize gösterilen bu yakın ilgi Mardin Artuklu Üniversitesinin son dönemlerde akademik ve bilimsel alanlarda yaptığı atılımların, ülke sınırları dışına taştığının bir göstergesidir
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber MAÜ Yemende düzenlenen Türk Eğitim Fuarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER