Mavi kapak toplama kampanyası

Mavi kapak toplama kampanyası -Sivasta yaklaşık 2 ton mavi kapak toplandı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliğiyle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin edebilmek amacıyla başlatılan Mavi Kapak kampanyası kapsamında yaklaşık 2 ton mavi kapak toplandı.
     Vatandaşların toplayarak Hayat Ağacı Derneğine teslim ettiği kapaklar, tekerlekli sandalye alınmak üzere Sivas Belediyesi Özürlüler Kültür Merkezine teslim edildi.
     Özürlüler Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, okullar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların başlattığı kampanyalar sonucunda 1 yıl gibi bir sürede yaklaşık 2 ton mavi kapak toplandığını söyledi.
     Toplanan kapaklarla, engelli bireylerin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Avcı, Çok kısa sürede okul kantinlerinde ve evlerde bidonlarla mavi kapak toplandığını görüyoruz. Bu kapaklar özellikle tabiata geri dönüşmesi çok zor olan plastik malzemelerden oluşuyor. Ama bunlar toplanılarak tabiata zarar vermeden ve ekonomiye de geri dönüşü sağlanmış oluyor. Burada önemli olan noktalardan birisi ülkemizde artık özellikle çevreye duyarlılık her geçen gün artmakta. Hem ekonomimize katkı sağlaması hem de gelecek nesillerimize yaşanılabilir vatan bırakabilmek için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum diye konuştu.
     Yaklaşık 2 ton kapağı satmak için 4 ayrı firmadan teklif aldıklarını belirten Avcı, tonu 800 liraya satılan kapaklardan elde edilecek gelirle yaklaşık 6 adet tekerlekli sandalye alınacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Mavi kapak toplama kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER