MAZLUMDERden Uludere olayı faili meçhul olmasın

MAZLUMDERden Uludere olayı faili meçhul olmasın çağrısı


KAYSERİ (A.A) - MAZLUMDER Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, Şırnakın Uludere ilçesinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin öldüğü olayın faili meçhul kalmaması çağrısında bulundu.
     Yakışıklı, yaptığı açıklamada, 28 Aralık 2011de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, tarihe Roboski Olayı, Uludere Faciası şeklinde geçen olayın, aradan 365 gün geçmesine rağmen aydınlatılamadığını kaydetti.
     Türkiye Cumhuriyetinin bir parçası olan ve herkesin sahip olduğu hukuki haklara sahip, herkes kadar insani yaşamaya haiz vatandaşların şu veya bu şekilde öldürülmesinin toplumun vicdanını kanattığını vurgulayan Yakışıklı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Uludere olayı, bir an önce aydınlatılmalı, sebep olan şahıslar, varsa devletler ve kurumlar ortaya çıkarılmalıdır. Hükümet bir an önce bu olayı tam anlamıyla aydınlığa kavuşturarak hem mağdurların hem de tüm vatandaşlarımızın yanan yüreğine su serpmelidir. Bu insanlar kaçak mazot satarak geçinen insanlardır ki, anlaşıldığı kadarıyla devlet de bunu bilmektedir. Kaçakçılık tabi ki, bir suçtur ancak cezası ölüm olan bir suç değildir. MAZLUMDER olarak yetkililerden, Uludere olayının 1990lı yılların başlarında yaşanan faili meçhuller zincirinin bir halkası olmasını engellemelerini bekliyoruz. Memleketin her yanı bizim diyorsak bu olayın failleri bulunmalı, gerekli cezalar verilmelidir. Hükümet, yaptığı onca insani ve hukuki gelişmelerin üzerine gölge düşürmemeli, Uludere olayının vicdani sancısı altında ezilmemeli ve bu olayın içinde çelişkiye düşmeden sonuca gitmelidir.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber MAZLUMDERden Uludere olayı faili meçhul olmasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER