Medical Park Antalya Hastanesi uzmanı Opr.

Medical Park Antalya Hastanesi uzmanı Opr. Dr. Atlı: -20 yaş üzerindeki kadınların meme kanserine yakalanma riski bulunuyor


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalya Hastane Kompleksinde görevli Opr. Dr. Muzaffer Atlı, 20 yaş üzerindeki kadınların meme kanserine yakalanma riski bulunduğunu bildirdi.
     Atlı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede kadınların kanserden ölüm nedenleri arasında meme kanserinin akciğer kanserinden sonra ikinci sırada geldiğini vurguladı.
     Meme kanserinin erken teşhisinin muayene ve görüntüleme yöntemleriyle mümkün olduğuna dikkati çeken Atlı, şunları kaydetti:
     20 yaş üzerindeki kadınların meme kanserine yakalanma riski bulunuyor. Bu nedenle kadınlar en az ayda bir kez meme kontrollerini yapmalıdır. Bunun için kendi kendilerine elle yapacakları muayene önemlidir. Düzenli yapacakları muayene sonucunda memelerin yapısı hakkında bilgi sahibi olacaklar ve olası değişiklikleri fark edeceklerdir. Memede değişiklik, kalınlaşma, kızarıklık, yara, memenin rengi, dokusu veya şeklinde değişiklik, meme derisinde kalınlaşma, şişme veya renk değişikliği, meme ucunda akıntı, meme başında içeriye doğru çekilme durumu tespit edilirse derhal bir hekime başvurulmalıdır.
     Ailesinde meme kanseri görünen bir kadının, kansere yakalanma riskinin daha fazla olduğunu belirten Atlı, annelerin doğumdan sonra bebeklerini emzirmelerinin kendileri ve bebekleri için önemli olduğunu, alkol ve sigaradan uzak durulması, haftanın belirli günleri spor ve yürüyüş yapılması ve beslenmelerine dikkat edilmesinin kanser riskini azaltacağına dikkati çekti.
     Atlı, günümüzde koruyucu meme cerrahisinin gelişiminin, göğsün tümden alınmadan da kanserinin tedavisini mümkün olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Medical Park Antalya Hastanesi uzmanı Opr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER