Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı

Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, milli şair Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Baloğlu, mesajında, milli şair Mehmet Akif Ersoyun 63 yıllık hayatını, idealleri yolunda harcamış ve bu uğurda ne gerekiyorsa yapmış mümtaz bir şahsiyet olduğunu söyledi.
     Ersoyun bilgisi, azmi, inancı, çalışkanlığı ve vatan sevgisi ile millete örnek olan, inandığı doğruları savunan bir dava adamı olduğunu belirten Baloğlu, şunları kaydetti:
     Yaşadığı devri bütün genişlik ve derinliği ile şiirlerine yansıtmış olan İstiklal Marşımızın yazarı milli şairimiz, çalışma tarzı olarak önce görüp incelemeyi, not ederek veya aklında tutarak, sonra şiir taslakları kurup, onun üzerinde çalışmayı prensip edinmiş başarılı bir Türk şairidir. Mehmet Akif Ersoyun şiirlerinde şahsi üzüntüleri, arzu ve istekleri yok gibidir. Çünkü kendisi vatan aşkıyla yanan toplumun dertlerini konu edinmiş bir şairdir. Şiirlerinde esas gayesi kötülerle, fakirlikle ve gerilikle mücadeledir. Milletini ve dinini seven, insanlara karşı merhametli bir mizaca sahip milli şairimiz, sanatını İslamın anlaşılması ve Müslümanların birliği için kullanmıştır. Büyük şair, fikir ve dava adamı Mehmet Akif Ersoyu ölümünün 76. yılında saygı ve rahmetle bir kez daha anıyor ve anlamaya çalışıyoruz. Bu günün kendisini anlama ve anlatma konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi için vesile olmasını temenni ediyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER