Mehmetçik, çocuk evinde kalan küçükleri misafir

Mehmetçik, çocuk evinde kalan küçükleri misafir etti


SİİRT (A.A) - Siirtte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan 38 çocuk, İl Jandarma Komutanlığınca misafir edildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, çocukların İl Jandarma Komutanlığına bağlı askeri gazinoda, jandarma teşkilatının yanı sıra Vali Ahmet Aydın ve eşi Arzu Aydın ile kahvaltıda buluştukları bildirildi.
     Vali Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, çocuk evlerinden gelen minik misafirleriyle tek tek görüşerek yakın ilgi gösterdiler.
     Bazı çocukların askeri üniforma talep etmeleri üzerine, bu talebin en kısa sürede karşılanacağı sözü verildi.
     Kahvaltı sonrasında, İl Jandarma Komutanlığı personelince özel eğitimli köpeklerle yapılan operasyonel faaliyetleri içeren bir gösteri de sergilendi.
     Özel eğitimli mayın arama ve narkotik köpekleriyle yapılan gösteriyi izleyen çocuklar, jandarmanın yaptığı faaliyetleri yakından görme fırsatı buldu. Şüpheli paketin bulunması, etkisiz hale getirilmesi, narkotik köpeği eşliğinde araç ve üst aramaları, yol kontrol faaliyetleri ile zırhlı araçların tanıtımı gösterisi ilgiyle izlendi.
     Vali Aydın, çocuk evlerindeki çocuklarla beraber, özel eğitimli köpeklerin arama faaliyetlerini keyifle izlediklerini belirterek, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Albay Yürekli ve personeline teşekkür etti.
     Daha sonra çocuklara 120 filminin izletilmesi ve çeşitli hediyelerin verilmesi ile program sona erdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mehmetçik, çocuk evinde kalan küçükleri misafir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER