Melikşahtan Yüksekovaya kardeşlik köprüsü

Melikşahtan Yüksekovaya kardeşlik köprüsü


KAYSERİ (A.A) - "Eğitimde Kardeşlik Köprüsü Kuralım" sloganı ile yola çıkan Melikşah Üniversitesi öğrenci ve çalışanları Hakkari Yüksekovadaki İsmet Alkan Anadolu Lisesine kütüphane ve konferans salonu açtı.
     18 Şubatta proje kapsamında okulda incelemelerde bulunduklarını belirten Proje Koordinatörü Nedim Oyit, şunları kaydetti:
     "Eğitimde kardeşlik köprüsü kapsamında Hakkâri Yüksekovada araştırmalar yaptık. Öğrenci potansiyeli yüksek ama bir kütüphanesi dahi bulunmayan İsmet Alkan Anadolu Lisesi ile karşılaştık. Öğrencilerimizle birlikte kardeş okul ilan ettiğimiz okulumuza kütüphane ve konferans salonu kurmaya karar verdik."
     Kütüphane ve konferans salonu hakkında teknik bilgiler de veren Oyit, "Kurulan kütüphanede aynı anda 60 kişinin ders çalışabileceği alanların yanında bilgisayar ortamı da oluşturduk. Yüz kişilik konferans salonunda da film ve tiyatro oyunlarının oynanabileceği alanlar da yer alıyor" dedi.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kadar kütüphane ve konferans salonunu bitiren öğrenciler, 23 Nisanda Yüksekovalı çocukların coşkusuna da ortak oldu.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Melikşahtan Yüksekovaya kardeşlik köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER