Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Sonuna kadar çözüm sürecine öncülük etmeye devam edeceğiz"


ANKARA (A.A) - Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Sonuna kadar çözüm sürecine öncülük etmeye devam edeceğiz" dedi.
     Gündoğdu, Konfederasyonun Kadın Komisyonunca İçkale Otelde düzenlenen "Anneler günü" programında yaptığı konuşmada, "bir erkeği yetiştirenin bir kişiyi, bir kadını yetiştirenin ise bir toplumu yetiştirmiş olacağını" ifade etti.
     "Analar ağlamasın" diyen Gündoğdu, "ana" kavramının daha sıcak, daha içten olduğunu söyledi.
     Başörtüsü serbestisi konusuna değinen Gündoğdu, "Özgürlük İçin On Milyon İmza Kampanyası" yaptıklarını ve 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim ettiklerini belirterek, yönetmelikleri ve kurumların iç tüzüğünü eleştirdi.
     "Yönetmeliklerin, iç tüzüklerin ayakkabı numarasını belirlemeye kadar gittiğini" söyleyen Gündoğdu, Meclis İç Tüzüğüne de eleştiride bulundu.
     Gündoğdu, "Bizim bu kampanyamız da 18 Marttan beri sivil itaatsizliğe döndürdüğümüz bu çalışma, bu yönetmeliği tanımamaktır. Hükümete çağrımız: Biz tanımadık rahat ettik, siz de tanımayın rahat edin. Aksi takdirde 12 milyon 300 bin imza sizi rahatsız etmeye devam edecek" ifadesini kullandı.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Üyesi de olan Gündoğdu, "Sayın Başbakanın bizi aramasından sonra biz akil olmadık, biz zaten akildik" değerlendirmesini yaptı.
     Akil insanın, her türlü illegal yapılanmanın karşısında olmak, emeğin, emekçinin, özgürlüklerin, demokrasinin, insanlık ailesinin yanında yer almak olduğunu dile getiren Gündoğdu, yeni sürecin biraz daha sorumluluk üstlenmelerini gerektirdiğini bildirdi.
     Gündoğdu, sendikal rakiplerinden birinin "Memur-Senin Genel Başkanı, Başbakanla ihanet projesinde Dolmabahçede bir araya geliyor" diye açıklama yaptığını ifade ederek, "Bu ülkenin 30 yıllık sorununu yüzde 50sinden oy almış Başbakanla çözmek mi ihanettir, Ergenekona, darbecilere ev sahipliği yapmak ya da onların avukatı olmak mı ihanettir-" diye konuştu.
     Gündoğdu, "Biz bu millete asla ihanet etmeyiz. Ama öldürmeyi geçim kaynağı edinenlerle, şehit cenazelerindeki acıdan beslenenlerin elinden bu oyuncağı da almak bizim görevimiz" ifadesini kullandı.
     Ahmet Gündoğdu, "Teröristle mücadele devletin işidir, terörle mücadele, bataklığı kurutmak, terör eylemini bitirmek, kadavradan geçinenlerin oyuncağını elinden almak bizim işimiz. Sonuna kadar çözüm sürecine öncülük etmeye devam edeceğiz" görüşünü belirtti.
     Kadın Komisyonu Başkanı Berrin Sevil Kazancı da yaptığı konuşmada annelerin, çocukların, erkeklerin ağlamasını istemediklerini, bunun için toplumun tüm kesimlerinin ortak bir duruş ve hareket sergilemesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.
     Etkinliğe, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi Zübeyde Kamalak da katıldı.
    
     Muhabir: Ertuğrul Subaşı
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER