Meramda organik ürün pazarındaki buluşmalar devam

Meramda organik ürün pazarındaki buluşmalar devam ediyor


KONYA (A.A) - Organik ürünlere olan talebi arttırmak için Meram Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Konyanın ilk yüzde yüz organik ürün pazarındaki buluşmalar devam ediyor.
     Organik Üretiyorum, Organik Tüketiyorum sloganıyla Meram Belediyesi Melikşah Organik Ürün Pazarında düzenlenen etkinliğe Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende konuşma yapan Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Celal Yıldız, organik tarımı yaygınlaştırmak, tüketicilere sağlıklı, güvenilir gıda sunmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.
     Günümüzde organik ürünlere karşı tamamen bir bilgi karmaşasının olduğunu ifade eden Yıldız, pazarlarda kullanılan doğal, hormonsuz, arılı, ve köy ürünü gibi ifadelerin organik ürünlerle hiçbir benzerliği olmadığını belirtti.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da Meram Organik Pazarının, Konyanın ilk, Türkiyenin de 6. organik pazarı olduğunu vurguladı.
     Kalaycı, Vatandaşlarımız biraz fiyatları pahalı bulabilir. Ama sağlık açısından değerlendirildiğinde organik ürünlere verilen parayı kayıp olarak değerlendirmemek lazım dedi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Meramda organik ürün pazarındaki buluşmalar devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER